Stortinget - Møte mandag den 7. juni 2004 kl. 12

Dato: 07.06.2004

Formalia

Presidenten: Representantene Morten Høglund, Finn Kristian Marthinsen, Eli Sollied Øveraas og Arne Lyngstad, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

De innkalte vararepresentanter for Rogaland fylke, Ingrid Fiskaa og Inger Lise Aarrestad, har tatt sete.

Det foreligger to permisjonssøknader:

  • Fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Karita Bekkemellem Orheim fra og med 7. juni og inntil videre.

  • Fra Høyres stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Michael Momyr fra og med 7. juni og inntil videre.

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Fra første vararepresentant for Sør-Trøndelag fylke, Anne Kathrine Slungård, foreligger søknad om å bli fritatt for å møte på Stortinget i dagene 7. og 8. juni under representanten Michael Momyrs permisjon, av velferdsgrunner.

Denne søknad foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Vararepresentantene, for Møre og Romsdal fylke Ottar Kaldhol og for Sør-Trøndelag fylke Anne Kathrine Slungård og Egil Hestnes, innkalles for å møte i permisjonstiden.

  • 2. Anne Kathrine Slungård og Egil Hestnes innvelges i Lagtinget for den tid de møter for representanten Michael Momyr.

Presidenten: Ottar Kaldhol og Egil Hestnes er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møter i inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten foreslår Sigvald Oppebøen Hansen. – Andre forslag foreligger ikke, og Sigvald Oppebøen Hansen anses enstemmig valgt som settepresident for Stortingets møter i inneværende uke.

Statsråd Hilde Frafjord Johnson overbrakte 5 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Representanten Åslaug Haga vil framsette et privat forslag.

Åslaug Haga (Sp) [12:05:07]: På vegne av representanten Ågot Valle og meg sjøl tillater jeg meg å fremme forslag om å nedsette en kommisjon som skal legge fram for Stortinget en betenkning om de konstitusjonelle sidene ved et eventuelt EU-medlemskap.

Presidenten: Representanten Sylvia Brustad vil framsette et privat forslag.

Sylvia Brustad (A) [12:05:30]: På vegne av representantene Marit Nybakk, Ann Helen Rui og meg selv vil jeg fremme forslag om omgjøring av salget av Østre Bolærne, slik at det fortsatt blir i offentlig eie.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at Stortinget fraviker bestemmelsen i forretningsordenens § 43 første ledd og foretar votering etter at sakene nr. 1–5 på dagens kart er ferdigbehandlet, og deretter samlet votering etter sakene nr. 6–11 ved slutten av dagens møte. – Det anses vedtatt.