Stortinget - Møte fredag den 11. juni 2004 kl.10

Dato: 11.06.2004

Formalia

Presidenten: Representantene Hallgeir H. Langeland og Siri A. Meling, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at formiddagsmøtet - om nødvendig - fortsetter utover den reglementsmessige tid kl. 15 til dagens kart er ferdigbehandlet.

- Det anses vedtatt.

Ad voteringen i sak behandlet i Stortinget 10. juni

Presidenten: Ved møtets start i dag er vi nødt til å ta opp noe av det som falt ut ved voteringen i går.

Under behandlingen av sak nr. 1, Innst. S. nr. 234, fra forsvarskomiteen om den videre moderniseringen av Forsvaret i perioden 2005-2008, oppstod det en liten misforståelse under voteringen. Det ble ikke votert over komiteens innstilling under V og VI. Presidenten vil derfor ta de to romertallene opp til votering nå. Til representantenes orientering antas det at de vil bli enstemmig vedtatt.

 

Komiteen hadde innstillet:

V

Utdannings- og kompetansesenteret for Hærens Samband (SBUKS), Utdannings- og kompetansesenteret for Hærens kamptropper (KAMPUKS) og Utdannings- og kompetansesenteret for Hærens trenvåpen (LOGUKS) nedlegges. Oppgavene videreføres hovedsakelig innenfor HSTY, jf. vedtak III, Forsvarets kompetansesenter for logistikk på Base Sessvollmoen, jf. vedtak XXI, og Forsvarets kompetansesenter for KKIS på Base Jørstadmoen (Lillehammer), jf. vedtak XXIV.

VI

Hærens befalsskole opprettes som en del av HSTY. Samtidig nedlegges Befalsskolen for Hærens kampvåpen, Befalsskolen for Hærens samband og Befalsskolen for Hærens logistikkvåpen. Virksomheten ved Befalsskolen for Hærens logistikkvåpen videreføres dels ved Hærens befalsskole og dels ved Forsvarets kompetansesenter for logistikk på Base Sessvollmoen, jf. vedtak XXI.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.

Presidenten: Da skulle vi ha fattet de vedtakene som ikke ble fattet i går.