Stortinget - Møte mandag den 14. juni 2004 kl.10

Dato: 14.06.2004

Formalia

Presidenten: Representanten Kjell Engebretsen og Henrik Rød, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Følgende innkalte vararepresentanter har tatt sete:

For Akershus fylke: Harald Espelund

For Møre og Romsdal fylke: John Knudseth

For Oppland fylke: Morten Ørsal Johansen

Fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe foreligger søknad om permisjon for representanten Sigvald Oppebøen Hansen i tiden fra og med 14. juni til og med 18. juni for å delta i St. Petersburgs Økonomiske Forum.

Denne søknaden foreslås behandlet straks og innvilget. - Det anses vedtatt.

Første vararepresentant for Telemark fylke, Rolf Erling Andersen, befinner seg for tiden utenlands og er av den grunn forhindret fra å møte i Stortinget fra og med 14. juni til og med 16. juni, under representanten Sigvald Oppebøen Hansens permisjon.

Vararepresentantene, Rolf Erling Andersen og Marthe Scharning Lund, foreslås innkalt for å møte i permisjonstiden. - Det anses vedtatt.

Marthe Scharning Lund er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møter i inneværende uke. Det anses vedtatt.

Presidenten vil foreslå Kjell Engebretsen. - Andre forslag foreligger ikke, og Kjell Engebretsen anses enstemmig valgt som settepresident for Stortingets møter i inneværende uke.

Utenriksminister Jan Petersen overbrakte 1 kgl. proposisjon (se under Referat).

Presidenten: Representanten Ågot Valle vil framsette et privat forslag.

Ågot Valle (SV) [10:04:42]: På vegne av Siri Hall Arnøy og meg selv vil jeg legge fram forslag om tiltak for å øke valgdeltakelsen.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at formiddagens møte fortsetter utover den reglementsmessige tid til kl. 16. - Ingen innvendinger er kommet mot presidentens forslag, og det anses vedtatt.

Presidenten viser til at på bakgrunn av den store mengden saker som skal behandles i løpet av denne uken, har det vært nødvendig å utvide formiddagsmøtene på mandag, tirsdag og torsdag til kl. 16 og følgelig avgrense pausen til to timer.

Dette skaper et problem i forhold til en komitehøring som er planlagt å starte kl. 15.15 i dag ut fra normal avslutning av formiddagsmøtet kl. 15.

Presidenten vil på denne bakgrunn foreslå at 21 sjette ledd i Stortingets forretningsorden fravikes i dette enkeltstående tilfelle, slik at høringen kan gå som planlagt kl. 15.15, selv om møtet i Stortinget fortsetter til kl. 16. - Ingen innvendinger er kommet mot dette, og det anses dermed enstemmig vedtatt.