Stortinget - Møte fredag den 18. juni 2004 kl.10

Dato: 18.06.2004

Formalia

Presidenten: Presidenten må be representantene holde seg i salen til vi er ferdige med alle formalia. Vi har noen voteringer som gjenstår fra i går, som vi må ta før vi begynner på dagens kart.

Representanten Sigvald Oppebøen Hansen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Representanten Inge Lønning vil framsette et grunnlovsforslag.

Inge Lønning (H) [10:03:00]: Jeg legger med dette frem forslag fra representantene Jørgen Kosmo, Inge Lønning, Lodve Solholm, Ågot Valle, Odd Holten, Berit Brørby og Carl I. Hagen om endringer i Grunnloven 20, 30, 86 og 87 og nye 15 og 82, vedrørende Riksretten.

Presidenten: Representanten Kjell Engebretsen vil framsette et grunnlovsforslag.

Kjell Engebretsen (A) [10:03:43]: Jeg har den ære på vegne av Jens Stoltenberg, Jørgen Kosmo, Carl I. Hagen, Berit Brørby og meg selv å framsette forslag om endringer i Grunnloven med sikte på å innføre en ordning med oppløsningsrett og positiv parlamentarisme, investitur.

Presidenten: Representanten Audun Bjørlo Lysbakken vil framsette et grunnlovsforslag.

Audun Bjørlo Lysbakken (SV) [10:04:17]: På vegne av representantene Siri Hall Arnøy, Heikki Holmås, Ågot Valle og meg selv vil jeg sette fram forslag om endring av 50 i Grunnloven. Forslaget dreier seg om å endre stemmerettsalderen fra 18 år til 16 år ved stortingsvalg.

Presidenten: Grunnlovsforslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Representanten Inga Marte Thorkildsen vil framsette et privat forslag.

Inga Marte Thorkildsen (SV) [10:04:56]: Jeg tillater meg å framsette et forslag om å oppheve forbudet mot tigging.

Presidenten: Representanten Signe Øye vil framsette et privat forslag.

Signe Øye (A) [10:05:22]: På vegne av representantene Heikki Holmås, Lars Rise, Trine Skei Grande, Magnhild Meltveit Kleppa og undertegnede vil jeg fremme forslag om vietnamesiske båtflyktninger bosatt på Filippinene med nære slektninger i Norge.

Presidenten: Representanten Per Sandberg vil framsette et privat forslag.

Per Sandberg (FrP) [10:05:53]: På vegne av representantene Carl I. Hagen, Arne Sortevik, Karin S. Woldseth og meg selv vil jeg fremme forslag om tiltak for å fremme integrering.

Presidenten: Representanten Anne Helen Rui vil framsette et privat forslag.

Anne Helen Rui (A) [10:06:25]: På vegne av representantene Gunn Karin Gjul, Knut Storberget og meg selv vil jeg framsette forslag om tiltak for å styrke voldtektsofres rettssikkerhet.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.