Stortinget - Møte tirsdag den 14. desember 2004 kl. 12.40

Dato: 14.12.2004

Sak nr. 18

Forslag fra stortingsrepresentant Eli Sollied Øveraas på vegne av Senterpartiet oversendt fra Odelstingets møte 18. november 2004 (jf. Innst. O. nr. 9):
«Stortinget ber Regjeringen utrede spørsmålet om kjønnsnøytral ekteskapslov, herunder forholdet til eksisterende lovgivning, og komme tilbake til Stortinget med en egen sak om dette.»

Talere

Votering i sak nr. 18

Eli Sollied Øveraas (Sp) [20:54:08]: Eg kan trøyste stortingspresidenten med at eg skal vere veldig kort – ikkje halde noko langt innlegg.

Debatten er jo teken i Odelstinget, og SV sitt opphavlege framlegg vart der trekt. Det kom fram at ei rekkje parti ønskte å behandle dette på sine respektive landsmøte. Senterpartiet er vorte oppfordra til å gjere dette framlegget om til eit oversendingsframlegg, og det er hermed gjort.

Presidenten: Representanten Eli Sollied Øveraas har gjort det forslaget hun refererte til, om til et oversendelsesforslag.

Flere har ikke bedt om ordet.

(Votering, se side 1160)

Votering i sak nr. 18

Presidenten: Dette er et forslag fra Eli Sollied Øveraas på vegne av Senterpartiet oversendt fra Odelstinget 18. november 2004.

Eli Sollied Øveraas har bedt om at dette forslaget blir omgjort til et oversendelsesforslag. Innledningen endres derfor til «Det henstilles til Regjeringen …», og forslaget lyder da i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å utrede spørsmålet om kjønnsnøytral ekteskapslov, herunder forholdet til eksisterende lovgivning, og komme tilbake til Stortinget med en egen sak om dette.»

Presidenten foreslår at forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.