Stortinget - Møte torsdag den 12. mai 2005 kl. 10

Dato: 12.05.2005
President: Inge Lønning

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Interpellasjon fra representanten Ågot Valle til kultur- og kirkeministeren:
    «Fastpris på bøker og standardkontrakter for forfatterne har bidratt til et mangfold av bøker over hele landet. I kulturmeldinga heter det: «Hovudføremålet med den statlege litteraturpolitikken er å leggja til rette for kvalitet, breidde og mangfald med omsyn til innhald og sjanger, i fag- og skjønnlitteraturen.» De gjentatte angrepa på eksisterende ordninger fra Konkurransetilsynet truer dette hovedmålet, og er i utakt med politikken. Tyskland, Frankrike, Nederland og fem andre EU-land har alle vedtatt fastpris som lov ut fra kultur- og språkpolitiske mål.
    Vil statsråden vurdere å ta initiativet til en fastprislov for alle bokgrupper også her i landet, eller gå gjennom premissene for bokbransjeavtalen på nytt, for å sikre bokmangfoldet, anstendige vilkår for forfatterne og tilgjengelighet gjennom bred distribusjon i bokhandlere i hele landet?»

  • Sak nr. 2

    Forslag fra stortingsrepresentant Eirin Faldet på vegne av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet oversendt fra Odelstingets møte 25. april 2005 (jf. Innst. O. nr. 71):
    «Stortinget ber Regjeringen opprettholde Likestillingssentret og opprette et Kompetansesenter for etnisk likestilling, med tilstrekkelige ressurser til å dekke oppgavene og knytte til seg kompetanse.»

  • Sak nr. 3

    Forslag fra stortingsrepresentant Eirin Faldet på vegne av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet oversendt fra Odelstingets møte 25. april 2005 (jf. Innst. O. nr. 71):
    «Stortinget ber Regjeringen opprettholde den lovfestede pådriverrollen for Likestillingssentret, og fremme forslag om en tilsvarende lovfestet pådriverrolle for et Kompetansesenter for etnisk likestilling.»

  • Sak nr. 4

    Forslag fra stortingsrepresentant May Hansen på vegne av Sosialistisk Venstreparti oversendt fra Odelstingets møte 25. april 2005 (jf. Innst. O. nr. 71):
    «Stortinget ber Regjeringen endre lov om Likestillings- og diskrimineringsombudet og Likestillings- og diskrimineringsnemnda slik at det er Stortinget som oppnevner Likestillings- og diskrimineringsombudet for 4 år om gangen.»

  • Sak nr. 5

    Forslag fra stortingsrepresentant Trond Giske på vegne av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet oversendt fra Odelstingets møte 25. april 2005 (jf. Innst. O. nr. 70):
    «Stortinget ber Regjeringen inkorporere FNs kvinnekonvensjon i menneskerettsloven.»

  • Sak nr. 6

    Forslag fra stortingsrepresentant Ola T. Lånke på vegne av Høyre og Kristelig Folkeparti oversendt fra Odelstingets møte 25. april 2005 (jf. Innst. O. nr. 70):
    «Stortinget ber Regjeringen komme tilbake på egnet måte etter behandlingen av den varslede stortingsmelding om Makt- og demokratiutredningen med vurdering av en eventuell inkorporering av FNs kvinnekonvensjon i menneskerettsloven.»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 11.06.