Stortinget - Møte onsdag den 15. juni 2005 kl. 10

Dato: 15.06.2005

Formalia

Presidenten: Representanten Heikki Holmås har bedt om ordet for å trekke tilbake et privat forslag.

Heikki Holmås (SV) [10:01:34]: Jeg fremmet et forslag her i går. Men med bakgrunn i at det ikke virker mulig å få til en behandling etter Stortingets forretningsorden § 28 tredje ledd bokstav c, vil jeg trekke forslaget fra Ågot Valle og meg selv, Dokument nr. 8:102 for 2004-2005, og heller fremme det under egnet sak under debatten i morgen.

Presidenten: Heikki Holmås’ meddelelse om at nevnte forslag nå er trukket tilbake, tas til etterretning.

Representanten Trond Giske vil framsette et privat forslag.

Trond Giske (A) [10:02:17]: Jeg vil legge fram et forslag om at lotterivirksomhet om bord på norske skip i rute mellom norsk og utenlands havn fortsatt skal være lovlig.

Presidenten: Forslaget vil selvsagt bli behandlet på reglementsmessig måte. Men presidenten gjør oppmerksom på at alle Dokument nr. 8-forslag som ikke blir behandlet før 17. juni, bortfaller. Presidenten er usikker på om det har noen særlig hensikt å sende forslag til ulike komiteer på dette tidspunktet av Stortingets sesjon. Men, men! (Munterhet i salen)

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at formiddagsmøtet, om nødvendig, fortsetter utover den reglementsmessige tiden, kl. 15, til dagens kart er ferdigbehandlet.

Ingen innvendinger er kommet mot presidentens forslag. – Det anses vedtatt.