Stortinget - Møte onsdag den 15. februar 2006 kl. 10

Dato: 15.02.2006

Formalia

Presidenten: Fra Sosialistisk Venstrepartis stortingsgruppe foreligger søknad om sykepermisjon for representanten Inga Marte Thorkildsen fra og med 15. februar og inntil videre.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  • 2. Vararepresentanten, Lars Egeland, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Lars Egeland er til stede og vil ta sete.

Representanten Gunvald Ludvigsen vil framsette et privat forslag.

Gunvald Ludvigsen (V) [10:02:56]: På vegner av stortingsrepresentantane Lars Sponheim, André N. Skjelstad og meg sjølv vil eg setje fram framlegg om styrking av pårørande sine rettar i situasjonar der det er usemje om å halde fram med eller avslutte livsnødvendig behandling.

Presidenten: Harald T. Nesvik vil framsette et privat forslag.

Harald T. Nesvik (FrP) [10:03:34]: På vegne av representantene Jan-Henrik Fredriksen, Vigdis Giltun og meg selv har jeg gleden av å fremme forslag om å be Regjeringen legge fram en plan for omlegging av norsk eldreomsorg slik at staten får ansvaret for at pengene følger brukeren, og dekker utgiftene til omsorgen.

Presidenten: Representanten Per-Willy Amundsen vil framsette et privat forslag.

Per-Willy Amundsen (FrP) [10:04:09]: På vegne av stortingsrepresentantene Åge Starheim, Ib Thomsen og meg selv vil jeg gjerne sette fram et forslag om språk- og kunnskapskrav i forbindelse med innvilgelse av statsborgerskap.

Presidenten: Representanten Trine Skei Grande vil framsette et privat forslag.

Trine Skei Grande (V) [10:04:44]: På vegne av representanten Anne Margrethe Larsen og meg sjøl ønsker jeg å fremme et forslag om å sette i gang et utvekslings- og samarbeidsprogram mellom muslimske land og Norge.

Presidenten: Representanten Ketil Solvik-Olsen vil framsette et privat forslag.

Ketil Solvik-Olsen (FrP) [10:05:12]: Jeg har gleden av å fremme et forslag på vegne av Tord Lien, Torbjørn Andersen, Robert Eriksson, Øyvind Vaksdal, Harald T. Nesvik og meg selv om en tiltaksplan for bygging av gasskraftverk i Norge samt statlig ansvar for CO2-verdikjeden.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.