Stortinget - Møte mandag den 22. mai 2006 kl. 12

Dato: 22.05.2006

Referatsaker

Referat

  • 1.(241)

    Forbud mot reklame for livssyn og politiske budskap i fjernsyn (St.meld. nr. 18 (2005-2006))

    Enst.: Sendes familie- og kulturkomiteen.

Presidenten: Dermed er dagens kart ferdigbehandlet.

Forlanger noen ordet i henhold til forretningsordenens § 37 a før møtet heves?

Karin Andersen har bedt om ordet.

Ad voteringen i sak nr. 4

Karin Andersen (SV) (fra salen): Vi har gjennomført en avstemning som gav et overraskende resultat. Hvis det er et riktig antall representanter til stede i salen, ønsker jeg å ta den avstemningen om igjen. Hvis det er noen som har stemt feil, har Stortinget kommet til et feil resultat i henhold til det som skulle være Stortingets sammensetning.

Presidenten: Presidenten vil hevde at det er fast praksis at dersom en representant gjør oppmerksom på at representanten har stemt feil, blir det foretatt ny votering. Presidenten kan ikke se at noen har varslet at de har stemt feil. Det skal for så vidt også gjøres på det tidspunktet vi har voteringen, ikke senere. Men presidenten vil spørre om det er noen som er sikre på at de har stemt feil.

Rolf Terje Klungland (A) (fra salen): Jeg er ikke sikker, men er heller ikke sikker på det motsatte! (Munterhet i salen)

Presidenten: Presidenten er selvsagt opptatt av at Stortingets vedtak skal være korrekte. Når det har kommet anmodning om å ta voteringen om igjen, og at det også blir innrømmet at man kan ha stemt feil, selv om hr. Klungland ikke kan erindre det, vil presidenten spørre om det er noen som vil motsette seg at vi går tilbake til den voteringen som presidentens dobbeltstemme avgjorde. – Ingen har motsatt seg presidentens forslag, og vi går tilbake til voteringen i sak nr. 4.

Under debatten har Ketil Solvik-Olsen satt frem et forslag på vegne av Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre. Det voteres alternativt mellom dette forslaget og innstillingen. Forslaget og innstillingen er referert tidligere. For ordens skyld: Det er de tre regjeringspartiene som står bak innstillingen.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre stemte 54 for innstillingen og 54 for forslaget.(Voteringsutskrift kl. 21.05.31)

Presidenten: Presidenten konstaterer at voteringsresultatet er nøyaktig det samme, og med presidentens dobbeltstemme er forslaget vedtatt.

Forlanger noen andre ordet i henhold til forretningsordenens § 37 a før møtet heves? – Møtet er hevet.