Stortinget - Møte tirsdag den 10. oktober 2006 kl. 10

Dato: 10.10.2006
President: Thorbjørn Jagland

Dagsorden

  • Sak nr. 1

    Interpellasjon fra representanten Hilde Magnusson Lydvo til justisministeren:
    «Jeg vil trekke frem et kriminalitetsforebyggende tiltak på grasrotplan, nemlig Stiftelsen Nabohjelp, som ble etablert 14. november 2000 og nå har etablert 130 nabosoner i Norge. Det handler om å være litt mer medmenneske og om å bry oss. Å opprette en nabosone er et frivillig samfunnsengasjement fra beboere og velforeninger/borettslag. Alle aldersgrupper deltar og tar ansvar, og Nabohjelp retter seg spesielt mot barn/unge og eldre, da det ofte er disse som føler hverdagen utrygg. Ved å bry oss om menneskene rundt oss på ulike måter vil vi være med på å begrense og forebygge kriminelle handlinger. Dette krever gode rammevilkår for det frivillige kriminalitetsforebyggende arbeidet og økt fokus på hva frivillige aktører kan bidra til innenfor kriminalitetsbekjempelsen.
    Hva vil statsråden gjøre for å styrke denne typen arbeid?»

  • Sak nr. 2

    Interpellasjon fra representanten Gerd Janne Kristoffersen til kunnskapsministeren:
    «Menn utgjør i dag ca. 83 pst. av alle professorer. Situasjonen var lik i 2003. Rekruttering av kvinner i ledende stillinger i universitets- og høyskoleverdenen representerer en stor utfordring, og dette arbeidet bør intensiveres. Mangelen på likestilling i akademia får konsekvenser for både forskning, undervisning, deltakelse i komiteer og internasjonalt samarbeid. Det er et demokratisk problem for prioritering og setting av dagsorden innen forskningen, og for rekruttering av studenter. Utdanningsinstitusjonene har i tillegg til myndighetene et stort ansvar for å rette opp skjevhetene.
    Hva vil statsråden gjøre for å få fortgang i likestillingsarbeidet og rette opp skjevhetene i universitets- og høyskoleverdenen?»

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 12.05.