Stortinget - Møte torsdag den 22. februar 2007 kl. 10

Dato: 22.02.2007

Formalia

Presidenten: Det foreligger tre permisjonssøknader:

  • fra representanten Leif Helge Kongshaug om sykepermisjon fra og med 22. februar og inntil videre

  • fra Senterpartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Erling Sande i dagene 22. og 23. februar for å delta i møte i OSSEs parlamentarikerforsamling i Wien

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Gunvor Eldegard i tiden fra og med 3. mars til og med 8. mars for å delta i likestillingskonferanse i Buenos Aires i Argentina

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden: For Akershus fylke: Gorm KjernliFor Møre og Romsdal fylke: Gunn Berit GjerdeFor Sogn og Fjordane fylke: Knut Magnus Olsen

  • 3. Gunn Berit Gjerde foreslås innvalgt i Lagtinget for den tid hun møter for representanten Leif Helge Kongshaug.

Presidenten: Knut Magnus Olsen er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges tre settepresidenter for Stortingets møter i tiden fra og med mandag 5. mars til og med fredag 9. mars – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Kenneth Svendsen, Solveig Horne og Hans Frode Kielland Asmyhr. – Andre forslag foreligger ikke, og disse anses enstemmig valgt som settepresidenter for møtene i tiden 5.–9. mars.

Representanten May-Helen Molvær Grimstad vil framsette et representantforslag.

May-Helen Molvær Grimstad (KrF) [10:02:28]:Jeg vil sette fram et representantforslag på vegne av Dagrun Eriksen, Ingebrigt S. Sørfonn og meg selv om tiltak for å unngå omgåelse av åpningstidsbestemmelsene i lov om helligdager og helligdagsfred.

Presidenten: Representanten Anders Anundsen vil sette fram et representantforslag.

Anders Anundsen (FrP) [10:02:52]:Det er en glede å kunne legge frem forslag på vegne av representantene Jon Jæger Gåsvatn, Åse M. Schmidt og meg selv om en bedre rådgivningstjeneste og bruk av arbeidsuka for skoleelever i ungdomsskolen.

Presidenten: Representanten Tord Lien vil framsette et representantforslag.

Tord Lien (FrP) [10:03:28]:Jeg har den glede på vegne av Torbjørn Andersen, Øyvind Korsberg, Ketil Solvik-Olsen og meg selv å fremme representantforslag om å overlate forvaltningen av motorferdselsloven til kommunene.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.