Stortinget - Møte torsdag den 22. februar 2007 kl. 10

Dato: 22.02.2007
President: Thorbjørn Jagland

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling frå transport- og kommunikasjonskomiteen om Tromsøpakke 2 – utviding av ordninga med innkrevjing av lokalt finansieringstilskott på omsetnad av drivstoff i Tromsø ((Innst. S. nr. 117 (2006-2007), jf. St.prp. nr. 33 (2006-2007)))

  • Sak nr. 2

    Innstilling fra transport- og kommunikasjonskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Lars Sponheim og Borghild Tenden om gjennomgang av personvernet i samferdselssektoren ((Innst. S. nr. 122 (2006-2007), jf. Dokument nr. 8:9 (2006-2007)))

  • Sak nr. 3

    Interpellasjon fra representanten Øyvind Halleraker til samferdselsministeren:
    «Rapporten FNs klimapanel nylig har fremlagt, gir grunn til en langt mer offensiv miljøpolitikk. Transportsektoren slipper ut store mengder CO2 og er storbruker av energi. Nasjonal transportplan omhandler alle transportbærere, men bærer lite preg av en avveining mellom disse i et utslipps- og miljøperspektiv. Det er tid for en sterkere samordning av vår samferdselssatsing. I lys av dette er det lite tilfredsstillende at Jernbaneverket og Avinor har fremlagt langtidsplaner frem mot 2040 som ikke beskriver gjensidig avhengige scenarioer som f.eks. ved at Stortinget vedtar utbygging av høyhastighetsjernbane i Norge, som Den sørnorske høyhastighetsringen.
    Hva vil statsråden gjøre for at transportetatenes videre planlegging og arbeid med neste Nasjonal transportplan legger til grunn en politisk erkjennelse av et behov for et sterkt og tydelig miljø- og samordningsperspektiv?»

  • Sak nr. 4

    Interpellasjon fra representanten Saera Khan til kunnskapsministeren:
    «Skolen er arenaen i samfunnet hvor mulighetene for inkludering er størst. Flere minoritetsbarn kommer fra hjem med dårligere oppvekstvilkår enn gjennomsnittet i majoritetssamfunnet. Fravær av innvandrerforeldres deltakelse i sine egne barns skolehverdag, lave norskkunnskaper, store leksehjelpsbehov og tendenser til oppstart til kriminell karriere er utfordringer dagens flerkulturelle skole møter. Disse barna trenger gode voksne rollemodeller. Lærerstaben bør gjenspeile den sammensatte elevmassen. Lærere med minoritetsbakgrunn vil gjøre skolen mer inkluderende og bedre rustet til disse utfordringene. Minoritetsungdom velger i stor grad ingeniørutdannelse, juss- og medisinstudiet. De er underrepresentert på sosialfaglige linjer, Politihøgskolen og spesielt lærerutdannelsen og førskolelærerutdannelsen.
    Hvordan vil statsråden gjøre de sistnevnte studiene, og spesielt lærerutdannelsen, mer attraktive for minoritetsungdom?»

  • Sak nr. 5

    Innstilling fra familie- og kulturkomiteen om særskilt ramme for inngåelse av avtale om statlig forsikringsansvar for utstillingen «Egon Schiele» ved Munch-museet. ((Innst. S. nr. 123 (2006-2007), jf. St.prp. nr. 40 (2006-2007)))

  • Sak nr. 6

    Innstilling fra forsvarskomiteen om nye og endrede investeringsprosjekter i Forsvaret ((Innst. S. nr. 121 (2006-2007), jf. St.prp. nr. 37 (2006-2007)))

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 14.41.