Stortinget - Møte torsdag den 22. februar 2007 kl. 10

Dato: 22.02.2007

Voteringer

Etter at det var ringt til votering, uttalte

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten har Arne Sortevik satt fram tre forslag på vegne av Fremskrittspartiet.

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen sørge for at planlegging av en ny hovedforbindelse mellom Kvaløya og Tromsøya basert på statlig fullfinansiering forseres.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen snarest legge frem sak med evaluering av bompengefinansiering av statlig vegnett. Stortinget ber om at alternative finansieringsmodeller utredes i samme sak.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet ble med 76 mot 26 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 14.38.14)

Presidenten: Det voteres så alternativt mellom komiteens innstilling og forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget samtykker i at veginvesteringene i utvidet Tromsøpakke 2 gjennomføres slik det er redegjort for i saken. Stortinget ber Regjeringen snarest legge frem sak om statlig fullfinansiering og legger til grunn gjennomføring som planlagt med statlig forskottering.»

Komiteen hadde innstilt:

I

Stortinget samtykker i at Tromsø Veg AS får løyve til å utvide innkrevjinga av lokalt finansieringstilskott på omsetnad av drivstoff i Tromsø kommune til å delfinansiere utvidinga av Tromsøpakke 2 frå fire til åtte år i samsvar med vilkåra som er gitt i St.prp. nr. 33 (2006- 2007) og Innst. S. nr. 117 (2006-2007).

II

Samferdselsdepartementet får fullmakt til å inngå tilleggsavtale med Tromsø Veg AS og fastsetje nærare reglar for finansieringsordninga.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet ble innstillingen bifalt med 78 mot 26 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 14.38.37)

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten har Borghild Tenden satt fram et forslag på vegne av Kristelig Folkeparti og Venstre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen foreta en bred gjennomgang av personvernproblematikken knyttet til overvåking og registrering i samferdselssektoren, og om at dette presenteres i en egen stortingsmelding.»

Komiteen hadde innstilt:

Dokument nr. 8:9 (2006-2007) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Lars Sponheim og Borghild Tenden om gjennomgang av personvernet i samferdselssektoren – vedlegges protokollen.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Kristelig Folkeparti og Venstre ble innstillingen bifalt med 90 mot 14 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 14.39.18)

Votering i sak nr. 5

Komiteen hadde innstilt:

Stortinget samtykker i at Kongen i 2007 kan inngå en særskilt avtale om forsikringsansvar i forbindelse med utstillingen «Egon Schiele» ved Munch-museet i 2007 innenfor en total ramme som ikke overstiger 3 500 mill. kroner.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.

Votering i sak nr. 6

Komiteen hadde innstilt:

I

Forsvarsdepartementet får fullmakt til oppstart av et prosjekt for nye lokaler for redningshelikoptertjenesten ved Bodø hovedflystasjon. Kostnadsrammen over kap. 1710 post 47 er 108 mill. kroner.

II

Forsvarsdepartementet får fullmakt til å øke kostnadsrammen på prosjektet for utskifting av vinger på P-3 Orion maritime overvåkningsfly. Ny kostnadsramme over kap. 1760 post 45 er 908 mill. kroner.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.

Voteringen i en sak finnes i slutten av referatet for hver enkelt sak.