Stortinget - Møte tirsdag den 19. juni 2007 kl. 13.38

Dato: 19.06.2007

Formalia

Presidenten: Representanten Bård Hoksrud, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Sigvald Oppebøen Hansen. – Andre forslag foreligger ikke, og Sigvald Oppebøen Hansen er enstemmig valgt som settepresident for Stortingets møte i dag.

Representanten Jon Jæger Gåsvatn vil framsette et representantforslag.

Jon Jæger Gåsvatn (FrP) [13:39:41]: På vegne av representantene Anders Anundsen, Åse M. Schmidt og meg selv vil jeg fremme forslag om en nasjonal tiltakspakke for å bekjempe uro og disiplinproblemer i den norske skolen.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Presidenten vil foreslå at Stortinget behandler tilleggsdagsordenen etter den ordinære dagsorden. – Ingen innvendinger har kommet mot dette, og det anses vedtatt.

 Dessuten forelå følgende tilleggsdagsorden (nr.100): 1. Forslag fra stortingsrepresentant Ivar Kristiansen på vegne av Høyre og Kristelig Folkeparti oversendt fra Odelstingets møte 19. juni 2007 (jf. Innst. O. nr. 100):
«Stortinget ber Regjeringen ta hensyn til unormale hendelser i basisperioden ved tildeling av vederlagsfrie kvoter for perioden 2008-2012.»