Stortinget - Møte torsdag den 18. oktober 2007 kl. 10

Dato: 18.10.2007
President: Thorbjørn Jagland

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra Stortingets presidentskap om fordeling til komiteene av rammeområder med budsjettkapitler og utkast til romertallsvedtak vedrørende forslaget til statsbudsjett for 2008 ((Innst. S. nr. 2 (2007-2008)))

  • Sak nr. 2

    Innstilling fra valgkomiteen om suppleringsvalg til Stortingets delegasjon til Den Interparlamentariske Union (IPU) ((Innst. S. nr. 3 (2007-2008)))

  • Sak nr. 3

    Innstilling fra valgkomiteen om suppleringsvalg til Stortingets delegasjon for forbindelser med Europaparlamentet ((Innst. S. nr. 4 (2007-2008)))

  • Sak nr. 4

    Innstilling fra valgkomiteen om nytt valg til Stortingets delegasjon til Europarådets parlamentariske forsamling ( (Innst. S. nr. 5 (2007-2008)))

  • Sak nr. 5

    Innstilling fra valgkomiteen om valg av medlemmer og varamedlemmer til Nordisk Råd ((Innst. S. nr. 6 (2007-2008)))

  • Sak nr. 6

    Interpellasjon fra representanten Odd Einar Dørum til arbeids- og inkluderingsministeren:
    «1. januar i år trådte nye varslerparagrafer i arbeidsmiljøloven i kraft. Enhver ugunstig behandling som er en følge av og en reaksjon på varsling, skal, ifølge Ot.prp. nr. 84 (2005-2006), i utgangspunktet regnes som gjengjeldelse. Fortsatt gjelder et krav om årsakssammenheng mellom varslingen og gjengjeldelsen, selv om det nå er arbeidsgiver som må bevise manglende sammenheng. Utredningsseksjonen har imidlertid pekt på at en arbeidsgiver i kraft av sin styringsrett fortsatt har relativt vid adgang til å overføre varsleren til en annen stilling mot arbeidstakerens ønske. Vi har også sett eksempler på at varslere blir sosialt utstøtt på arbeidsplassen.
    Mener statsråden at det er ønskelig med klarere regler og retningslinjer for å beskytte varslere mot forflyttelse og sosial utstøting på arbeidsplassen?»

  • Sak nr. 7

    Interpellasjon fra representanten Odd Einar Dørum til helse- og omsorgsministeren:
    «Politiet kommer ofte i kontakt med psykisk syke personer. Denne jobben er utfordrende, og politiet gjør en stor innsats ved å håndtere psykiatriske pasienter, både gjennom oppdrag for psykiatrien og gjennom aktiv tjeneste. Dette er særlig en utfordring i de største byene.
    Hva gjøres nå for å støtte opp under dette arbeidet i storbyene, og er det for eksempel i Oslo aktuelt å stille til rådighet akuttpsykiatrisk personale som kan rykke ut for å bistå politiets operative utetjeneste?»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 12.27.