Stortinget - Møte tirsdag den 13. november 2007 kl. 10

Dato: 13.11.2007

Formalia

Presidenten: Representanten Hans Frode Kielland Asmyhr, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

De innkalte vararepresentantene, for Finnmark fylke Johnny Ingebrigtsen og for Nordland fylke Knut Petter Torgersen, har tatt sete.

Det foreligger fire permisjonssøknader:

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Torstein Rudihagen fra og med 13. november og inntil videre

  • fra Venstres stortingsgruppe om permisjon for representanten Vera Lysklætt i dagene 13. og 14. november for å delta i den oppnevnte stortingsdelegasjon til Estland

  • fra representanten Laila Dåvøy om permisjon i tiden fra og med 13. november til og med 15. november for å delta i møter i EØS-parlamentarikerkomiteen i Strasbourg

  • fra representanten Finn Martin Vallersnes om permisjon i tiden fra og med 13. november til og med 15. november for, som leder av Stortingets delegasjon til Den Interparlamentariske Union og medlem av IPUs arbeidsgruppe for IPUs nye FN-komite, å delta i en reise til Kambodsja.

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Første vararepresentant for Finnmark fylke Bjørg-Irene Østrem og første vararepresentant for Hordaland fylke Knut Arild Hareide befinner seg begge for tiden utenlands og er av den grunn forhindret fra å møte i Stortinget under henholdsvis representantene Vera Lysklætts og Laila Dåvøys permisjoner.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden: For Finnmark fylke: Trine NoodtFor Hordaland fylke: Torill Selsvold NyborgFor Oppland fylke: Synnøve Brenden KlemetrudFor Rogaland fylke: Siri A. Meling

  • 2. Siri A. Meling innvelges i Lagtinget for den tid hun møter for representanten Finn Martin Vallersnes.

Presidenten: Trine Noodt, Torill Selsvold Nyborg, Synnøve Brenden Klemetrud og Siri A. Meling er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møter i dag og for resten av inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Anders Anundsen og Solveig Horne.

– Andre forslag foreligger ikke, og Anders Anundsen og Solveig Horne anses enstemmig valgt som settepresidenter for Stortingets møter denne uken.

Statsråd Manuela Ramin Osmundsen overbrakte 6 kgl. proposisjoner (se under Referat).