Stortinget - Møte tirsdag den 20.november 2007 kl. 10

Dato: 20.11.2007
President: Carl I. Hagen

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Børge Brende, Gunnar Gundersen, Sonja Irene Sjøli og Olemic Thommessen om handlingsplan for opprydding i Mjøsa ((Innst. S. nr. 26 (2007-2008), jf. Dokument nr. 8:109 (2006-2007)))

  • Sak nr. 2

    Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Børge Brende, Gunnar Gundersen, Sonja Irene Sjøli, Øyvind Halleraker og Martin Engeset om en generell utvidelse av jakttiden for hjortevilt ((Innst. S. nr. 27 (2007-2008), jf. Dokument nr. 8:110(2006-2007)))

  • Sak nr. 3

    Interpellasjon fra representanten Ketil Solvik-Olsen til miljøvern- og utviklingsministeren:
    «Et norsk selskap har utviklet en såkalt biomembran som det hevdes har påvirkning på overflatealbedoen og videre kan endre temperatur og fordampning fra jordsmonnet. Dette gir dermed bedre vekstvilkår for planter og vil samtidig kunne ha en positiv effekt på globale klimaendringer. Foreløpige tester i inn- og utland viser lovende resultater i forhold til jordens fruktbarhet, CO2-utslipp, overflatetemperatur etc. Selskapets gründer fikk nylig «Technoports pris for innovativ miljøteknologi» for utviklingen av biomembranen. Til tross for at produktet kan være revolusjonerende både i landbruk og i miljøsammenheng, så har myndighetene vist manglende interesse for å vurdere dette produktet.
    Vil statsråden ta aktive grep for å bidra til at biomembranen testes ut nasjonalt og internasjonalt som et virkemiddel i sammenheng med norsk bistands-, miljø- og klimapolitikk?»

  • Sak nr. 4

    Interpellasjon fra representanten Bent Høie til fornyings- og administrasjonsministeren:
    «Den 4. oktober i år la Regjeringen frem sin fornyingsstrategi for offentlig sektor: «Ein sterk og effektiv offentleg sektor». Strategien inneholder stort sett bare generelle formuleringer og ikke noen konkrete målbare kriterier for suksess. I «Modernisering for Velferd», Regjeringen Bondevik II sin handlingsplan for modernisering 2005–2009, var det 10 konkrete indikatorer på brukertilfredshet som skulle være indikatorer på om en lyktes med handlingsplanen. Ordet «åpningstid» eller «åpningstider» eksisterer ikke i strategien, og da heller ingen målsetting om mer publikumstilpassede åpningstider i offentlig sektor. Finansministeren understreket ved fremleggelsen av statsbudsjettet for 2008 stramheten i norsk økonomi på grunn av mangelen på arbeidskraft. Strategien svarer ikke på denne utfordringen og har ingen målsettinger knyttet til å bruke mer av arbeidskraften på tjenesteproduksjon.
    Hva vil Regjeringen gjøre med dette?»

  • Sak nr. 5

    Interpellasjon fra representanten Laila Dåvøy til helse- og omsorgsministeren:
    «Bruk av kokain ser ut til å øke i befolkningen. Måling av brukerdoser i kloakken tyder på at Oslo-borgere tar 8 000 brukerdoser kokain daglig, noe som tyder på et svært høyt forbruk. Antallet beslag øker. Oslo-politiet gjorde i fjor 708 kokainbeslag. Tollvesenet har beslaglagt dobbelt så mye kokain første halvår i år, sammenliknet med første halvår i fjor. Interesseorganisasjoner som Landsforbundet Mot Stoffmisbruk har opplevd økende pågang av henvendelser til støttetelefonen vedrørende bruk av kokain. Bruk av sentralstimulerende midler har store helsemessige og sosiale konsekvenser.
    Hvilke konkrete tiltak vil statsråden iverksette for å hindre at bruken av kokain og andre sentralstimulerende midler øker, og dermed forhindre at folk utvikler rusproblemer?»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 14.01.