Stortinget - Møte tirsdag den 29. januar 2008 kl. 10

Dato: 29.01.2008

Sak nr. 2

Forslag fra stortingsrepresentant Trond Helleland på vegne av Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre oversendt fra Odelstingets møte 17. januar 2008 (jf. Innst. O. nr. 26):
«Stortinget ber Regjeringen åpne for at departementet kan gi sitt samtykke til at bompenger som benyttes til drift av kollektivtrafikken innenfor en plan om et helhetlig og samordnet transportsystem som på forhånd har fått Stortingets tilslutning, kan kanaliseres direkte til et regionalt eller lokalt administrasjonsselskap.»

Talere

Votering i sak nr. 2

Øyvind Halleraker (H) [11:17:00]: Slik debatten i denne saken utviklet seg i Odelstinget, er vi av den oppfatning at dette forslaget egner seg bedre som et oversendelsesforslag.

Jeg vil derfor anmode om at forslaget omgjøres til et oversendelsesforslag.

Presidenten: Flere har ikke bedt om ordet til sak nr. 2.

(Votering, se nedenfor)

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Det blir votert over forslag fra stortingsrepresentant Trond Helleland på vegne av Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre oversendt fra Odelstingets møte 17. januar 2008. Dette forslaget er omgjort til et oversendelsesforslag og lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å åpne for at departementet kan gi sitt samtykke til at bompenger som benyttes til drift av kollektivtrafikken innenfor en plan om et helhetlig og samordnet transportsystem som på forhånd har fått Stortingets tilslutning, kan kanaliseres direkte til et regionalt eller lokalt administrasjonsselskap.»

Presidenten foreslår at dette forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. - Det anses vedtatt.