Stortinget - Møte torsdag den 14. februar 2008 kl. 10

Dato: 14.02.2008

Formalia

Presidenten: Representanten Marianne Marthinsen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe foreligger søknad om fødselspermisjon for representanten Tord Lien i tiden fra og med 25. februar til og med 14. mars.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknaden behandles straks og innvilges.

  • Vararepresentanten, Hanne Dyveke Søttar, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Representanten Kari Kjønaas Kjos vil framsette et representantforslag.

Kari Kjønaas Kjos (FrP) [10:01:24]: På vegne av representantene Kenneth Svendsen, Robert Eriksson og meg selv vil jeg framsette et forslag om redusert gjenskaffelsestid og kjørelengde for gjenkjøp av bil for funksjonshemmede.

Presidenten: Representanten Bård Hoksrud vil framsette et representantforslag.

Bård Hoksrud (FrP) [10:01:53]: På vegne av representantene Per Sandberg, Arne Sortevik, Thore A. Nistad og meg selv ønsker jeg å framsette et representantforslag om å endre kriteriene for riksvegferjer, slik at ferjer som forbinder riksvegstrekninger, klassifiseres som riksvegferjesamband.

Presidenten: Representanten Olemic Thommessen vil framsette et representantforslag.

Olemic Thommessen (H) [10:02:26]: På vegne av representanten Øyvind Halleraker og meg selv vil jeg fremsette forslag om endring av bruksnavn uten grunneiers samtykke.

Presidenten: Representanten Svein Flåtten vil framsette et representantforslag.

Svein Flåtten (H) [10:02:53]: På vegne av representantene Jan Tore Sanner, Martin Engeset, Lars Sponheim, André N. Skjelstad og meg selv har jeg gleden av å fremme forslag om å sikre likebehandling av uførepensjon fra private og offentlige tjenestepensjonsordninger.

Presidenten: Representanten Kåre Fostervold vil framsette et representantforslag.

Kåre Fostervold (FrP) [10:03:25]: På vegne av representanten Øyvind Korsberg og meg selv ønsker jeg å fremsette et representantforslag om i større grad å gjøre Innovasjon Norges virkemidler landsdekkende og tilgjengelige for alle søkere.

Presidenten: Representanten Morten Høglund vil framsette et representantforslag.

Morten Høglund (FrP) [10:03:51]: På vegne av representantene Siv Jensen, Per Ove Width og meg selv vil jeg fremme forslag om aktiv inntreden i NATOs rakettforsvarssystem.

Presidenten: Representanten Robert Eriksson vil framsette et representantforslag.

Robert Eriksson (FrP) [10:04:19]: På vegne av representantene Anders Anundsen, Kari Kjønaas Kjos og meg selv har jeg gleden av å framsette forslag om å heve taket på utdanningsstøtten for yrkeshemmede.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Etter ønske fra energi- og miljøkomiteen vil presidenten foreslå at sakene nr. 1 og 2 behandles under ett, og anser det for vedtatt.