Stortinget - Møte tysdag den 6. mai 2008 kl. 10

Dato: 06.05.2008

Formalia

Presidenten: Representantene Olav Gunnar Ballo, Laila Dåvøy, Bent Høie og Øystein Djupedal, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges tre settepresidenter for Stortingets møte i dag og for resten av inneværende uke - og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Solveig Horne, Kenneth Svendsen og Hans Frode Kielland Asmyhr. - Andre forslag foreligger ikke, og Solveig Horne, Kenneth Svendsen og Hans Frode Kielland Asmyhr anses enstemmig valgt som settepresidenter for Stortingets møter denne uken.

Representanten Line Henriette Holten Hjemdal vil fremsette et representantforslag.

Line Henriette Holten Hjemdal (KrF) [10:01:56]: På vegne av representantene Dagrun Eriksen, Ola T. Lånke og meg selv vil jeg fremme et representantforslag om ordninger som gir sterkere økonomiske incentiver til private eiere av fredede bygg for å styrke vedlikeholdet av bygningene.

Presidenten: Representanten Bård Hoksrud vil fremsette et representantforslag.

Bård Hoksrud (FrP) [10:02:28]: På vegne av representantene Per Sandberg, Arne Sortevik, Ulf Leirstein, Hans Frode Kielland Asmyhr og meg selv har jeg gleden av å framsette et representantforslag om en samlet plan for utbygging av E18 Vinterbro-Riksgrensen, med avklart statlig finansiering.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.