Stortinget - Møte torsdag 18. desember 2008 kl. 10.12

Dato: 18.12.2008

Voteringer

Etter at det var ringt til votering, uttalte

Presidenten: Stortinget skal votere over sakene

1–17 og saken på tilleggsdagsordenen.

Votering i sak nr. 1 på tilleggsdagsordenen

Presidenten: Vi skal så votere i saken som er oppført på tilleggsdagsordenen. Det dreier seg om representantforslag fra Anders Anundsen, Ine Marie Eriksen Søreide, Dagrun Eriksen og Odd Einar Dørum.

Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen utsette ikrafttredelsen av tomtefesteinstruksen av 14. september 2007 inntil domstolene har tatt stilling til instruksens rettslige gyldighet.»

Inge Ryan har på vegne av regjeringspartiene sagt at de vil stemme imot forslaget.

Votering:Forslaget fra stortingsrepresentantene Anders Anundsen, Ine Marie Eriksen Søreide, Dagrun Eriksen og Odd Einar Dørum ble med 56 mot 49 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 16.03.56)

Presidenten: Da er vi kommet til veis ende i dette møtet, og det gjenstår bare for presidenten å ønske god jul og godt nyttår!

Dette halvåret slutter jo ganske dramatisk – jeg tenker på finanskrisen og nedsmeltingen av økonomien verden over. Det kan derfor være en god idé for alle å kjøle seg litt ned i løpet av julen og møte igjen med friskt mot. Presidenten er overbevist om at Stortinget vil takle også denne krisen på en usedvanlig god måte. Med de ord: God jul og godt nyttår! Vel hjem, alle sammen!

Voteringen i en sak finnes i slutten av referatet for hver enkelt sak.