Stortinget - Møte tirsdag den 20. januar 2009 kl. 10

Dato: 20.01.2009
President: Carl I. Hagen

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1 [10:03:27]

    Interpellasjon fra representanten Inge Lønning til helse- og omsorgsministeren:
    «Om lag 45 000 er rammet av leddgikt, som er en av de mest utbredte revmatologiske lidelsene i Norge. Ulike former for behandling kan bidra til å dempe sykdomsutvikling og lindre symptomer. Frem til 1999 fikk leddgiktpasienter et helhetlig behandlingstilbud ved Oslo Sanitetsforenings Revmatismesykehus. Deretter ble ansvaret overført til den ordinære helsetjenesten. Pasientorganisasjonen Norsk Leddgiktforbund har påpekt at tilbudet på mange områder er mangelfullt. Ventetiden for utredning varierer fra 6 uker til 73 uker mellom ulike steder i landet, ifølge nettstedet «fritt sykehusvalg». Antall sengeplasser for leddgiktpasienter er redusert flere steder, eksempelvis ved Rikshospitalet.
    Hvordan vurderer statsråden tilbudet om utredning og behandling for leddgiktpasienter, og hvilke tiltak vil Regjeringen iverksette for å styrke helsetilbudet for disse pasientene?»

  • Sak nr. 2 [11:08:23]

    Forslag fra stortingsrepresentant Robert Eriksson på vegne av Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre oversendt fra Odelstingets møte 8. januar 2009 (jf. Innst. O. nr. 35):
    «Stortinget ber Regjeringen utarbeide klare regler knyttet til innhenting av pasientjournaler. Reglene bør inneholde krav om å opplyse om formålet ved innhenting av slike opplysninger, avgrensninger i forhold til tid eller innhold og hvem som skal kunne be om pasientjournaler.»

  • Sak nr. 3 [11:08:37]

    Forslag fra stortingsrepresentant Robert Eriksson på vegne av Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre oversendt fra Odelstingets møte 8. januar 2009 (jf. Innst. O. nr. 35):
    «Stortinget ber Regjeringen om at det utformes klare regler for hvilke dokumenter som kan kreves, hvem i NAV som kan kreve dem, om disse kan fjernes eller kopieres og om hva som skal skje med dokumenter/kopier etter bruk.»

  • Sak nr. 4 [11:08:55]

    Forslag fra stortingsrepresentant Robert Eriksson på vegne av Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti oversendt fra Odelstingets møte 8. januar 2009 (jf. Innst. O. nr. 35):
    «Stortinget ber Regjeringen vurdere å innføre en karantenetid i de tilfeller hvor det er åpenbart at det har foregått organisert trygdesvindel og i de tilfeller hvor det foreligger en rettskraftig dom på at alvorlig trygdemisbruk har skjedd. Det bes om at Regjeringen kommer tilbake til Stortinget på egnet måte.»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet slutt kl. 11.18.