Stortinget - Møte tirsdag den 20. januar 2009 kl. 10

Dato: 20.01.2009

Formalia

Presidenten: Representantene Ulf Erik Knudsen, Rune J. Skjælaaen og Espen Johnsen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Fra den møtende vararepresentant for Hordaland fylke, Audun Bjørlo Lysbakken foreligger søknad om å bli fritatt for å møte under den gjenværende del av representanten Ågot Valles permisjon fra og med 20. januar og inntil videre, av velferdsgrunner.

Denne søknaden foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Fra Sosialistisk Venstrepartis stortingsgruppe foreligger søknad om sykepermisjon for representanten Heikki Holmås fra og med 20. januar og inntil videre.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknaden behandles straks og innvilges.

  • Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    For Hordaland fylke: Aud Karin Oen

    For Oslo: Ingunn Gjerstad

Presidenten: Aud Karin Oen og Ingunn Gjerstad er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møter i dag og for resten av inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Solveig Horne. – Andre forslag foreligger ikke, og Solveig Horne anses enstemmig valgt som settepresident for inneværende ukes møter.

Representanten Gunnar Gundersen vil fremsette et representantforslag.

Gunnar Gundersen (H) [10:02:32]: På vegne av representantene Martin Engeset, Elisabeth Røbekk Nørve, Torbjørn Hansen, Olemic Thommessen og meg selv vil jeg framsette forslag om å styrke bondens rettigheter til egen eiendom.

Presidenten: Representanten Inge Lønning vil fremsette et representantforslag.

Inge Lønning (H) [10:03:01]: På vegne av representantene Erna Solberg, Sonja Sjøli og meg selv har jeg gleden av å fremsette et forslag om å bedre kvaliteten i sykehus.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.