Stortinget - Møte tirsdag den 1. juni 2010 kl. 10

Dato: 01.06.2010

Formalia

Presidenten: Det foreligger to permisjonssøknader:

  • fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Morten Høglund i tiden fra og med 1. juni til og med 4. juni for som representant for den arktiske parlamentarikerkomité å delta i møter ved University of the Arctic i Jakutsk i Russland

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om velferdspermisjon for representanten Wenche Olsen i tiden fra og med 1. juni til og med 7. juni

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknadene behandles straks og innvilges.

  • Vararepresentantene, for Akershus fylke Tone Liljeroth og for Østfold fylke Stein Erik Lauvås, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Tone Liljeroth og Stein Erik Lauvås er til stede og vil ta sete.

Representanten Robert Eriksson vil framsette et representantforslag.

Robert Eriksson (FrP) [10:02:52]: Jeg har gleden av på vegne av stortingsrepresentantene Per-Willy Amundsen, Vigdis Giltun, Laila Marie Reiertsen og meg selv å fremme forslag om å innføre 450-timersregel, etter modell fra Danmark, for å forhindre at stadig flere innvandrere faller utenfor arbeidsmarkedet.

Presidenten: Representanten Anne Marit Bjørnflaten vil framsette et representantforslag.

Anne Marit Bjørnflaten (A) [10:03:29]: Jeg vil på vegne av representantene Hallgeir H. Langeland, Janne Sjelmo Nordås og meg selv fremme et representantforslag om håndteringen av ubåten U-864.

Jeg vil be om at forslaget behandles etter Stortingets forretningsorden § 28 d.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Når det gjelder det sist framsatte forslaget, vil presidenten opplyse at det under referat for dagens møte vil bli foreslått at det behandles etter forretningsordenens § 28 d. Det vil si at det vil bli tatt opp til avgjørelse straks ved slutten av dagens møte.

Det viser seg i ettertid at avstemningsresultatet fra gårsdagens behandling ble påvirket av at en av plassene i salen som det ble votert fra, av tekniske årsaker ikke ble registrert for avgitt stemme. Dersom denne ene stemmen hadde blitt registrert, ville det endelige resultatet blitt stemmelikhet, og saken ville følgelig i henhold til § 45 i forretningsordenen blitt ført opp til ny behandling i et senere møte.

På denne bakgrunn finner presidenten det riktig at det innleverte forslaget blir tatt til behandling som allerede nevnt, slik at Stortinget kan fatte et vedtak som er i tråd med den reelle situasjonen i salen.

Vi kommer altså tilbake til det i forbindelse med dagens referat.