Stortinget - Møte onsdag den 16. februar 2011 kl. 10

Dato: 16.02.2011

Tilbake til spørretimen

Spørsmål 6

Presidenten: Dette spørsmålet, fra representanten Per Roar Bredvold til miljø- og utviklingsministeren, vil bli besvart av justisminister Grete Faremo på vegne av miljø- og utviklingsministeren, som er bortreist.

Per Roar Bredvold (FrP) [11:42:02]: Jeg ønsker å stille følgende spørsmål til miljø- og utviklingsministeren, som vil bli besvart av justisministeren:

«Fylkesmannen i Hedmark har omgjort Engerdal kommunes ja til bruk av helikopter i forbindelse med Elvdal’n Snow Games. Dette resulterer mest sannsynlig i at arrangementet ikke kan gjennomføres.

Mener statsråden det er riktig at fylkesmannen omgjør en kommunes vedtak, i dette tilfellet Engerdal kommune, slik at kommunens vedtak blir tilsidesatt og ikke har noen verdi?»

Statsråd Grete Faremo [11:42:32]: På vegne av miljø- og utviklingsministeren vil jeg få si følgende: Representanten viser til et vedtak 17. januar 2011 der Engerdal kommune har gitt Elvdal’n Snow Games tillatelse til bruk av helikopter for å frakte skiløpere til toppen av Rømundfjellet.

Dette vedtaket er omgjort av fylkesmannen i brev av 4. februar 2011, da fylkesmannen mener at vedtaket er i strid med motorferdselloven.

Motoriserte framkomstmidler i utmark og vassdrag vil i mange tilfeller tjene åpenbare nytteformål, og det er lov til å kjøre snøscooter, firehjuling og helikopter til mange formål i dag. Samtidig medfører motorferdsel i naturen en rekke ulemper og skader, som støy, ulemper for dem som utøver friluftsliv, terrengskader og forstyrrelser av dyrelivet, og også konflikter med friluftslivet.

Både det enkelte kjøretøy og summen av mange motorkjøretøyer utgjør en belastning for naturen og friluftslivet. Det er således gode grunner til å ha en streng regulering av adgangen til motorisert ferdsel i utmark.

Utgangspunktet i motorferdselloven er at motorisert ferdsel i utmark er forbudt i Norge. Regelverket åpner likevel for nyttekjøring til en lang rekke formål, både direkte i lov og forskrift og gjennom tillatelse og dispensasjoner. Såkalt helikopterskiing, dvs. helikopterturer for skiturister til fjelltopper, breer eller andre mer eller mindre utilgjengelige steder, er det imidlertid et absolutt forbud mot. Forbudet framgår av en egen forskrift 14. mars 1988. Miljøverndepartementet har i brev 10. mars 2004 uttalt at motorferdselloven § 6 likevel kan åpne for mulighet for tillatelse til helikoptertransport ved særskilte sportsarrangementer av kortvarig karakter. Det primære innholdet må være oppvisning/konkurranse for et begrenset antall deltakere, og arrangementet må ikke framstå som ledd i et turopplegg.

Når en kommune fatter et vedtak som er i strid med lov eller forskrift, har fylkesmannen plikt til å gripe inn og omgjøre vedtaket. Dette følger av alminnelig forvaltningsrett.

I saken her er fylkesmannens vedtak påklaget til Direktoratet for naturforvaltning. Ettersom klagesaksbehandlingen ikke er avsluttet, ønsker jeg ikke å kommentere avgjørelsene i denne saken spesielt. Jeg vil imidlertid vise til at det framgår av fylkesmannen i Hedmarks oversendelse av klagen til Direktoratet for naturforvaltning 11. februar at fylkesmannen har besluttet å utsette iverksetting av sitt vedtak til klagen er endelig behandlet av direktoratet. Dette innebærer at kommunens vedtak blir stående inntil Direktoratet for naturforvaltning har avgjort saken.

Per Roar Bredvold (FrP) [11:45:24]: Jeg takker statsråden for svaret, som jeg er litt usikker på hvordan jeg skal tolke.

Man viser til belastning for naturen. Er det noe Engerdal kommune bl.a. har, så er det natur. Engerdal kommune består av 2 195 km2, og det vil si at hver innbygger i Engerdal kommune har ca. 1,4 km2 å boltre seg på – det er 1 450 innbyggere i kommunen. Man har mye snø, man har mye vinter, og man har mye natur. Det er klart at det er en grunn til at folk bor i Engerdal, og det handler bl.a. om livskvalitet. Livskvalitet kan være så mye, men i dette tilfellet er det å få lov til å arrangere ekstremsportarrangementet i Søre Elvedalen. Det ble arrangert i fjor, og det var en suksess, og man vil fortsette suksessen i år. Man søker på samme måte og får ja fra kommunen, men fylkesmannen sier nei. Det er ikke enkelt å få til noe som heter f.eks. bolyst og livskvalitet i en liten kommune som heter Engerdal, når regelverket skal styres så hardt.

Statsråd Grete Faremo [11:46:32]: Jeg må legge til grunn at de ulike hensyn som gjør seg gjeldende i dette spørsmålet, er grundig overveid og avveid i forbindelse med at loven ble behandlet og vedtatt, og hvor også fullmaktskompetansen til å fatte vedtak er lagt, og at her er det fattet et vedtak hos fylkesmannen, som nå ligger til behandling i Direktoratet for naturforvaltning. Det vil ikke være riktig av meg å forskuttere den endelige behandlingen av dette. Kommunens vedtak står med det fylkesmannen har sagt, inntil eventuelt annet vedtak er fattet.

Per Roar Bredvold (FrP) [11:47:31]: I mange kommuner, kanskje i alle kommuner, trenger man gründere som skaper et eller annet, slik at det blir livskvalitet, bolyst, som skaper noe for næringslivet, som skaper noe for turisme osv. Dette er et arrangement som absolutt er med på å skape alt dette. I en kommune som har så mye natur, skulle ikke dette være noe problem. Kommunen har fattet sitt vedtak, og det har de gjort på grunnlag av motorferdselslovens § 6. Kommunen sier at Elvdal’n Snow Games er et positivt tiltak som «skaper aktivitet i en liten kommune» og påpeker at tillatelsen også ble gitt i fjor. Så det er ikke noe som er nytt i år. Det var også i fjor.

Jeg blir litt frustrert når vi har fraflytting i mange kommuner, og det skrikes om at det må skje noe. Når så gründere som dette prøver å få til noe, så stoppes det av myndighetene. Jeg blir litt frustrert når jeg ser og hører det jeg ser og hører nå.

Presidenten: Presidenten får da si at vi får se om statsråden kan gjøre noe med frustrasjonen til representanten Bredvold.

Statsråd Grete Faremo [11:48:46]: Jeg kan bare gjenta at det er kommunens vedtak som står, så lenge ikke annet vedtak er fattet, og at saken nå ligger til behandling i Direktoratet for naturforvaltning. Dette framgår med bakgrunn i det fylkesmannen også har meddelt, at vedtaket er gitt oppsettende virkning.