Stortinget - Møte onsdag den 2. april 2014 kl. 10

Dato: 02.04.2014

Formalia

Presidenten: Fra representanten Kent Gudmundsen foreligger søknad om omsorgspermisjon i tiden fra og med 2. april til og med 10. april.

Denne søknad foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Vararepresentanten for Troms fylke, Kristian Støback Wilhelmsen, foreslås innkalt for å møte i permisjonstiden. – Det anses vedtatt.

Kristian Støback Wilhelmsen er til stede og vil ta sete.

Representanten Olaug V. Bollestad vil fremsette et representantforslag.

Olaug V. Bollestad (KrF) [10:01:16]: På vegne av representantene Rigmor Andersen Eide, Line Henriette Hjemdal, Kjell Ingolf Ropstad, Anders Tyvand og meg selv vil jeg sette fram et representantforslag om tiltak for å forebygge uønskede svangerskap og redusere antall aborter.

Presidenten: Representanten Iselin Nybø vil fremsette to representantforslag.

Iselin Nybø (V) [10:01:53]: På vegne av representantene Trine Skei Grande, Pål Farstad og meg selv vil jeg sette fram et forslag om flere lærere med doktorgrad som en del av satsingen på karriereveier i skolen.

På vegne av representantene Abid Q. Raja, Trine Skei Grande og meg selv vil jeg sette fram et forslag om et særskilt kompetanseløft for å redusere andelen ikke-kvalifiserte tilsatte i grunnskolen.

Presidenten: Representanten André N. Skjelstad vil fremsette et representantforslag.

André N. Skjelstad (V) [10:02:38]: På vegne av representantene Pål Farstad, Iselin Nybø, Ketil Kjenseth og meg selv har jeg den glede av å framsette et forslag om en plan for fordeling av statlige arbeidsplasser og statlig kompetansemiljøer i hele landet.

Presidenten: Representanten Heikki Eidsvoll Holmås vil fremsette et representantforslag.

Heikki Eidsvoll Holmås (SV) [10:03:06]: På vegne av representanten Snorre Serigstad Valen og meg selv fremmer jeg et representantforslag om et klimabudsjett.

Presidenten: Representanten Janne Sjelmo Nordås vil fremsette et representantforslag.

Janne Sjelmo Nordås (Sp) [10:03:38]: På vegne av representanten Geir Pollestad og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om en oppdatering av investeringsplanene i Nasjonal transportplan.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.