Stortinget - Møte tirsdag den 17. mars 2015 kl. 10

Dato: 17.03.2015

Formalia

Presidenten: Representantene Tor André Johnsen, Lisbeth Berg-Hansen og Hege Haukeland Liadal, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Følgende innkalte vararepresentanter har tatt sete:

For Buskerud fylke: Lavrans Kierulf

For Rogaland fylke: Marie Ljones Brekke

For Sogn og Fjordane fylke: Gunhild Berge Stang

Fra den møtende vararepresentant for Nordland fylke, Tone-Helen Toften, foreligger det søknad om fritak for å møte i Stortinget fra og med 17. mars og inntil videre, på grunn av sykdom, under representanten Anna Ljunggrens permisjon.

Fra den innkalte vararepresentant for Akershus fylke, Are Helseth, foreligger søknad om fritak for å møte i Stortinget i dagene 17. og 18. mars under representanten Marianne Aasens permisjon, på grunn av sykdom.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknadene behandles straks og innvilges.

  • Andre vararepresentant for henholdsvis Akershus og Nordland fylker, Anne Odenmarck og Tor Arne Bell Ljunggren, innkalles for å møte i Stortinget.

Presidenten: Anne Odenmarck og Tor Arne Bell Ljunggren er til stede og vil ta sete.

Fra representanten Rasmus Hansson foreligger søknad om velferdspermisjon tirsdag 17. mars. Søknaden foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Vararepresentanten Une Aina Bastholm forslås innkalt for å møte i permisjonstiden. – Det anses vedtatt.

Une Aina Bastholm er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Sylvi Graham og Øyvind Halleraker. – Andre forslag foreligger ikke, og Sylvi Graham og Øyvind Halleraker anses enstemmig valgt som settepresidenter for dagens møte.

Statsråd Siv Jensen overbrakte 4 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Representanten Une Aina Bastholm vil framsette et representantforslag.

Une Aina Bastholm (MDG) [10:04:29]: På vegne av meg selv vil jeg framsette et representantforslag om forsvarlige grenseverdier for svevestøv.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten gjøre oppmerksom på at møtet i dag fortsetter utover kl. 16.