Stortinget - Møte mandag den 8. juni 2015 kl. 10

Dato: 08.06.2015

Formalia

Presidenten: Representantene Ingebjørg Amanda Godskesen, Bente Stein Mathisen, Mette Tønder og Jan Arild Ellingsen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Det foreligger tre permisjonssøknader:

  • fra representanten Hans Olav Syversen om permisjon i tiden fra og med 8. juni til og med 10. juni, og fra representanten Sverre Myrli om permisjon i dagene 8. og 9. juni – begge for å delta i møte i NATOs parlamentariske forsamling i Kiev, Ukraina

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Gunvor Eldegard i tiden fra og med 8. juni til og med 10. juni for å delta i Nordisk Kulturfonds møter i Stockholm og på Åland

Disse søknadene foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Fra henholdsvis andre vararepresentant for Akershus fylke, Anne Odenmarck, og fra første vararepresentant for Oslo, Ann Kathrine Skjørshammer, foreligger søknader om fritak for å møte i Stortinget under henholdsvis representantene Gunvor Eldegard og Hans Olav Syversens permisjon, av velferdsgrunner.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknadene behandles straks og innvilges.

  • Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    For Akershus fylke: Are Helseth og Mani Hussaini

    For Oslo: Elisabeth Løland

Presidenten: Are Helseth, Mani Hussaini og Elisabeth Løland er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møter i inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Hans Andreas Limi. – Andre forslag foreligger ikke, og Hans Andreas Limi anses enstemmig valgt som settepresident for denne ukens møter.

Representanten Heidi Greni vil fremsette et representantforslag.

Heidi Greni (Sp) [10:02:52]: På vegne av Marit Arnstad, Kjersti Toppe og meg selv har jeg gleden av å fremme et forslag om at kommuneloven endres for å fremme større åpenhet og bedre mulighet for deltakelse i lokaldemokratiet.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse om at møtet fortsetter utover kl. 16.

Presidenten vil foreslå at sak nr. 5 behandles før sak nr. 4 – og anser det som vedtatt.

Etter ønske fra justiskomiteen vil presidenten foreslå at sakene nr. 1, 2, 3 og 5 behandles under ett. – Det anses også vedtatt.