Stortinget - Møte mandag den 15. juni 2015 kl. 10

Dato: 15.06.2015

Formalia

Presidenten: Representantene Jenny Klinge, Mazyar Keshvari og Olaug V. Bollestad, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe foreligger søknad om sykepermisjon for representanten Kåre Simensen fra og med 15. juni og inntil videre.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknaden behandles straks og innvilges.

  • Vararepresentanten, Ingalill Olsen, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Ingalill Olsen er til stede og vil ta sete.

Statsråd Siv Jensen overbrakte 4 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Representanten Tove Karoline Knutsen vil fremsette et representantforslag.

Tove Karoline Knutsen (A) [10:02:54]: På vegne av representantene Martin Henriksen, Helga Pedersen, Tor Arne Bell Ljunggren og meg sjøl har jeg gleden av å legge fram et representantforslag om å sikre Veterinærinstituttets avdelinger innen grønn sektor og havbruk i Nord-Norge.

Presidenten: Representanten Rasmus Hansson vil fremsette et representantforslag.

Rasmus Hansson (MDG) [10:03:28]: På vegne av Miljøpartiet De Grønne og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om miljøavgift på blyhagl.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at Stortinget fraviker bestemmelsen i forretningsordenens § 59 første ledd og foretar votering etter at sak nr. 3 på dagens kart er ferdigbehandlet, deretter samlet votering etter sakene nr. 4–39 ved slutten av dagens møte. – Ingen innvendinger har kommet mot presidentens forslag, og det anses vedtatt.

Videre vil presidenten opplyse om at møtet fortsetter utover kl. 16.