Stortinget - Møte onsdag den 17. juni 2015 kl. 10

Dato: 17.06.2015

Formalia

Presidenten: Den innkalte vararepresentanten for Akershus fylke, Are Helseth, har tatt sete.

Representanten Karianne O. Tung vil fremsette et representantforslag.

Karianne O. Tung (A) [10:01:01]: Jeg vil på vegne av stortingsrepresentantene Tove Karoline Knutsen, Ruth Grung, Freddy de Ruiter, Niclas Tokerud, Trond Giske, Christian Tynning Bjørnø og meg selv framsette et representantforslag om satsing på psykisk helse i skolen.

Presidenten: Representanten Trond Helleland vil fremsette et representantforslag.

Trond Helleland (H) [10:01:33]: Jeg vil framsette et representantforslag på vegne av stortingsrepresentantene Jonas Gahr Støre, Knut Arild Hareide, Marit Arnstad, Ola Elvestuen, Rasmus Hansson og meg selv om økt norsk innsats i forbindelse med den humanitære krisen i Syria og nærområdene.

Jeg ber også om at forslaget behandles etter Stortingets forretningsorden § 39 c, hvor det står at det skal «legges ut til gjennomsyn for representantene i minst én dag og deretter føres opp på dagsordenen til behandling».

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte, hvilket vil si at Trond Hellelands anmodning vil bli imøtekommet.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse om at møtet om nødvendig fortsetter utover kl. 16.