Stortinget - Møte fredag den 19. juni 2015 kl. 9

Dato: 19.06.2015

Formalia

Presidenten: Representanten Kjersti Toppe vil fremsette et representantforslag.

Kjersti Toppe (Sp) [09:00:28]: Eg vil på vegner av stortingsrepresentantane Rigmor Aasrud, Audun Lysbakken og meg sjølv fremja eit forslag om å sikra Skeivt arkiv i Bergen midlar til permanent drift.

Presidenten: Representanten Stine Renate Håheim vil fremsette et representantforslag.

Stine Renate Håheim (A) [09:01:04]: Jeg vil på vegne av stortingsrepresentantene Truls Wickholm, Åsmund Aukrust, Marit Nybakk, Marianne Aasen, Eirik Sivertsen og undertegnede fremme et representantforslag om et identitetsavklaringsprogram for irakere i Norge.

Presidenten: Representanten Karin Andersen vil fremsette et representantforslag.

Karin Andersen (SV) [09:01:29]: På vegne av stortingsrepresentanten Torgeir Knag Fylkesnes og meg sjøl vil jeg sette fram representantforslag om at alle skoler må bli dysleksi- og dyskalkulivennlige.

Presidenten: Representanten Trygve Slagsvold Vedum vil fremsette et representantforslag.

Trygve Slagsvold Vedum (Sp) [09:01:54]: På vegne av representantene Marit Arnstad, Janne Sjelmo Nordås og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om å halvere matkastingen i Norge.

Presidenten: Representanten Terje Breivik vil fremsette et representantforslag.

Terje Breivik (V) [09:02:16]: På vegner av stortingsrepresentantane André N. Skjelstad, Pål Farstad, Iselin Nybø og meg sjølv fremjar eg eit representantforslag om energieffektivisering på norsk sokkel.

Presidenten: Representanten Jenny Klinge vil fremsette et representantforslag.

Jenny Klinge (Sp) [09:02:46]: Dette rushet med representantforslag kan neppe kallast eit gullrush, men eg dristar meg til å fremje eit sjølv også. På vegner av stortingsrepresentantane Anne Tingelstad Wøien, Torgeir Knag Fylkesnes og meg sjølv vil eg leggje fram eit forslag om å lovfeste elevars rett til leirskuleopplæring i løpet av grunnskulen.

Presidenten: Representanten Heikki Eidsvoll Holmås vil fremsette et representantforslag.

Heikki Eidsvoll Holmås (SV) [09:03:17]: Jeg synes det var veldig mange gode forslag, jeg, så jeg fremmer ett til, på vegne av vanvittig mange, i første omgang fra stortingsrepresentantene Audun Lysbakken og Heikki Eidsvoll Holmås, om vern av Øystesevassdraget.

Presidenten: Hvor gode de er, spiller ikke så forferdelig stor rolle, de vil uansett bli behandlet på reglementsmessig måte (munterhet i salen). Først og fremst kan vi konstatere at vi får litt å gjøre til høsten også.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse om at møtet om nødvendig fortsetter utover kl. 16.

Presidenten vil foreslå at sakene nr. 1–4 behandles under ett. – Det anses vedtatt.