Stortinget - Møte fredag den 17. juni 2016 kl. 9

Dato: 17.06.2016

Formalia

Presidenten: Representanten Jan Arild Ellingsen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Representanten Iselin Nybø vil fremsette et representantforslag.

Iselin Nybø (V) [09:00:29]: På vegne av stortingsrepresentantene Trine Skei Grande, Abid Q. Raja, Sveinung Rotevatn og meg selv vil jeg legge fram et representantforslag om personvern for barn og ungdom.

Presidenten: Representanten Abid Q. Raja vil fremsette et representantforslag.

Abid Q. Raja (V) [09:00:58]: På vegne av representantene Trine Skei Grande, Iselin Nybø og meg selv har jeg gleden av å fremme representantforslag om å endre skolefritidsordningen til en aktiv fritidsordning og styrke kvaliteten i tilbudet.

Presidenten: Representanten Per Rune Henriksen vil fremsette et representantforslag.

Per Rune Henriksen (A) [09:01:25]: På vegne av representantene Jette F. Christensen, Magne Rommetveit, Ruth Grung og meg selv vil jeg framlegge et representantforslag om analyse av mulighetene for å forsere gjennomføring av bygging av vei og bane mellom Voss og Arna.

Presidenten: Representanten Kjersti Toppe vil fremsette to representantforslag.

Kjersti Toppe (Sp) [09:01:58]: Eg har den æra å fremja eit representantforslag på vegner av stortingsrepresentantane Magne Rommetveit, Terje Breivik, Geir Toskedal, Audun Lysbakken, Liv Signe Navarsete og meg sjølv om å sikra alle elevar i grunnskulen rett til opplæring på hovudmålet sitt.

Så har eg eit representantforslag på vegner av stortingsrepresentantane Hege Haukeland Liadal, Sonja Mandt, Per Olaf Lundteigen og meg sjølv om å gjenoppretta støtteordninga for privatarkiv.

Presidenten: Representanten Anette Trettebergstuen vil fremsette et representantforslag.

Anette Trettebergstuen (A) [09:02:55]: På vegne av representantene Jonas Gahr Støre, Hadia Tajik, Trond Giske, Arild Grande, Sonja Mandt, Hege Haukeland Liadal, Eirin Sund og meg selv vil jeg fremme et representantforslag om framlegging av ny handlingsplan for LHBTI.

Presidenten: Representanten Trygve Slagsvold Vedum vil fremsette et representantforslag.

Trygve Slagsvold Vedum (Sp) [09:03:24]: Det er mange aktive representanter nå før sommeren. Jeg vil fremme et representantforslag på vegne av representantene Janne Sjelmo Nordås, Geir Pollestad, Anne Tingelstad Wøien og meg selv om den planlagte sentraliseringen av skatteetatens kontorstruktur.

Presidenten: Representanten Irene Johansen vil fremsette et representantforslag.

Irene Johansen (A) [09:04:01]: Jeg vil fremme et representantforslag på vegne av stortingsrepresentantene Tore Hagebakken, Torstein Tvedt Solberg, Else-May Botten, Rigmor Aasrud og meg selv om behovet for regulering av selskaper som er en del av delingsøkonomien.

Presidenten: Representanten Karin Andersen vil fremsette et representantforslag.

Karin Andersen (SV) [09:04:28]: På vegne av representanten Audun Lysbakken og meg sjøl vil jeg sette fram et representantforslag om å lukke gjeldsfeller.

Presidenten: Representanten Torstein Tvedt Solberg vil fremsette et representantforslag.

Torstein Tvedt Solberg (A) [09:04:52]: Det er godt at det snart er ferie! Jeg vil på vegne av representantene Snorre Serigstad Valen, Tore Hagebakken, Torgeir Knag Fylkesnes, Odd Omland og meg selv fremme et representantforslag om en ny norsk romstrategi.

Presidenten: Representanten Rasmus Hansson vil fremsette to representantforslag.

Rasmus Hansson (MDG) [09:05:21]: På vegne av representanten Hans Olav Syversen og meg selv vil jeg framsette et forslag om nye mål for samfunnsutviklingen.

Og på vegne av meg selv vil jeg framsette et forslag om å gjøre ny campus for NTNU til en spydspiss for bærekraftløsninger.

Presidenten: Representanten Heikki Eidsvoll Holmås vil fremsette to representantforslag.

Heikki Eidsvoll Holmås (SV) [09:06:00]: I denne representantforslag-bonanzaen vil jeg på vegne av vanvittig mange mennesker, i første omgang Audun Lysbakken og meg selv, fremme et representantforslag om elektrifisering av Skarfjell.

Og så vil jeg fremme et representantforslag på vegne av Kirsti Bergstø og meg selv om krav om elektrifisering av Johan Castberg-feltet, ilandføring til Finnmark og utredning av strømkabel til Svalbard.

Presidenten: Dette er ingen bonanza. Dette er angst for at vi ikke skal få noe å gjøre til høsten! (Latter i salen)

Presidenten: Representanten Torgeir Knag Fylkesnes vil fremsette to representantforslag.

Torgeir Knag Fylkesnes (SV) [09:06:45]: På vegner av representantane Snorre Serigstad Valen og meg sjølv vil eg setje fram eit representantforslag om å opne havet for ungdomsfiske heile året.

Og på vegner av representantane Snorre Serigstad Valen og meg sjølv ønskjer eg å fremje eit representantforslag om langsiktigheit og tryggleik for turistfisket. Og eg ber om at forslaga blir behandla på ordinært vis.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.