Stortinget - Møte fredag den 20. mars 2020

Dato: 20.03.2020
President: Tone Wilhelmsen Trøen

Søk

Møte fredag den 20. mars 2020

Formalia

President: Tone Wilhelmsen Trøen

Presidenten: Presidenten vil foreslå at publikumsgalleriet holdes stengt også under dette møtet på grunn av nødvendige smittevernhensyn. – Det anses vedtatt.

Representantene Lise Christoffersen, Nils T. Bjørke, Siv Jensen og Tage Pettersen, som har vært permittert, har igjen tatt sete. Representanten Nils T. Bjørke tiltrer følgelig også igjen som Stortingets fjerde visepresident.

Fra den innkalte vararepresentanten for Møre og Romsdal, Tove-Lise Torve, foreligger søknad om fritak fra å møte under representanten Else-May Norderhus’ permisjon fra og med 23. mars og inntil videre.

Fra andre vararepresentant for Møre og Romsdal, Anne Kristin Bryne, foreligger også søknad om fritak fra å møte under nevnte permisjon, grunnet sykdom.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  2. Følgende vararepresentant innkalles for å møte i permisjonstiden:

Tredje vararepresentant for Møre og Romsdal, Roger Magne Osen.

Presidenten: Fra Sosialistisk Venstrepartis stortingsgruppe foreligger søknad om velferdspermisjon for representanten Freddy André Øvstegård i tiden fra og med 20. mars og inntil videre.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  2. Vararepresentanten Camilla Sørensen Eidsvold innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Camilla Sørensen Eidsvold er til stede og vil ta sete.

Statsråd Henrik Asheim overbrakte 3 kgl. proposisjoner:

  • om endringer i statsbudsjettet 2020 under Nærings- og fiskeridepartementet, Samferdselsdepartementet og Finansdepartementet (økonomiske tiltak i møte med virusutbruddet) (Prop. 57 S (2019–2020))

  • om lov om statlig garantiordning for lån til små og mellomstore bedrifter, lov om Statens obligasjonsfond, lov om endringer i skattebetalingsloven og vedtak om endring i stortingsvedtak om merverdiavgift for budsjettåret 2020 (økonomiske tiltak i møte med virusutbruddet) (Prop. 58 LS (2019–2020))

  • om lov om behandling av forbrukerklager i Forbrukertilsynet og Forbrukerklageutvalget (forbrukerklageloven) (Prop. 55 L (2019–2020))

Presidenten: Proposisjonene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Referatsaker

Sak nr. 1 [12:02:21]

Referat

  • 1. (207) Endringer i statsbudsjettet 2020 under Nærings- og fiskeridepartementet, Samferdselsdepartementet og Finansdepartementet (økonomiske tiltak i møte med virusutbruddet) (Prop. 57 S (2019–2020))

  • 2. (208) Lov om statlig garantiordning for lån til små og mellomstore bedrifter, lov om Statens obligasjonsfond, lov om endringer i skattebetalingsloven og vedtak om endring i stortingsvedtak om merverdiavgift for budsjettåret 2020 (økonomiske tiltak i møte med virusutbruddet) (Prop. 58 LS (2019–2020))

    Enst.: Nr. 1 og 2 sendes finanskomiteen.

Presidenten: Dermed er dagens kart ferdigbehandlet. Ber noen om ordet før møtet heves? – Møtet er hevet.

Møtet hevet kl. 12.03.