Stortinget - Møte onsdag den 17. juni 2020

Dato: 17.06.2020
President: Magne Rommetveit

Søk

Innhold

Formalia

President: Magne Rommetveit

Presidenten: Representanten Svein Roald Hansen, som har vore permittert, har igjen teke sete.

Representanten Erlend Wiborg vil setja fram eit grunnlovsforslag.

Erlend Wiborg (FrP) []: Det er en glede å fremsette grunnlovsforslag på vegne av meg selv om endring av § 91, Stortingets samtykke ved utnevning av dommere til Høyesterett.

Presidenten: Representanten Roy Steffensen vil setja fram eit grunnlovsforslag.

Roy Steffensen (FrP) []: Jeg vil gjerne framsette et grunnlovsforslag om endring i § 59, om å endre sperregrensen fra 4 til 5 pst.

Nicholas Wilkinson (SV) []: Jeg har den glede å fremme et grunnlovsforslag fra Solfrid Lerbrekk, Terje Breivik, Solveig Schytz og meg selv om å fullføre skillet mellom staten og Den norske kirke.

Presidenten: Grunnlovsforslaga vil verta handsama etter reglementet.

Representanten Maria Aasen-Svensrud vil framsetja eit representantforslag.

Maria Aasen-Svensrud (A) []: På vegne av representantene Arild Grande, Lene Vågslid og meg selv ønsker jeg å fremme et representantforslag om vask og renhold i kriminalomsorgen.

Presidenten: Representanten Freddy André Øvstegård vil setja fram to representantforslag.

Freddy André Øvstegård (SV) []: På vegne av representantene Karin Andersen, Petter Eide, Mona Fagerås, Nicholas Wilkinson, Katrine Boel Gregussen og meg selv har jeg gleden av å sette fram et forslag om å utvide barneomsorgsattesten.

I tillegg har jeg på vegne av representantene Kari Elisabeth Kaski, Lars Haltbrekken, Mona Fagerås, Solfrid Lerbrekk, Katrine Boel Gregussen og meg selv gleden av å sette fram et forslag om en norsk offentlig utredning om seksuell trakassering.

Presidenten: Representanten Silje Hjemdal vil setja fram eit representantforslag.

Silje Hjemdal (FrP) []: På vegne av stortingsrepresentantene Himanshu Gulati, Christian Tybring-Gjedde, Solveig Horne, Per-Willy Amundsen, Jon Engen-Helgheim og meg selv har jeg gleden av å fremme et representantforslag om barn som blir holdt mot sin vilje i utlandet.

Presidenten: Representanten Per-Willy Amundsen vil setja fram eit representantforslag.

Per-Willy Amundsen (FrP) []: På vegne av stortingsrepresentantene Kari Kjønaas Kjos, Jon Engen-Helgheim og meg selv har jeg den glede å fremsette et forslag om forbud mot søskenbarnekteskap.

Presidenten: Forslaga vil verta handsama etter reglementet.

Før sakene på møtekartet vert tekne opp til handsaming, vil presidenten opplysa om at møtet i dag om naudsynt held fram utover kl. 16.

Etter ønske frå kommunal- og forvaltningskomiteen vil sakene nr. 1–3 verta handsama under eitt.