Stortinget - Møte tirsdag den 31. mai 2022

Dato: 31.05.2022
President: Morten Wold
Dokumenter: (Innst. 321 S (2021–2022), jf. Dokument 8:186 S (2021–2022))

Søk

Innhold

Sak nr. 3 [11:52:24]

Innstilling fra transport- og kommunikasjonskomiteen om Representantforslag fra stortingsrepresentantene Sylvi Listhaug, Helge André Njåstad, Frank Edvard Sve, Morten Stordalen og Silje Hjemdal om å bygge hele E39 Ringvei øst i Bergen (Innst. 321 S (2021–2022), jf. Dokument 8:186 S (2021–2022))

Talere

Presidenten: Etter ønske fra transport- og kommunikasjonskomiteen vil presidenten ordne debatten slik: 3 minutter til hver partigruppe og 3 minutter til medlemmer av regjeringen.

Videre vil det – innenfor den fordelte taletid – bli gitt anledning til inntil fem replikker med svar etter innlegg fra medlemmer av regjeringen, og de som måtte tegne seg på talerlisten utover den fordelte taletid, får også en taletid på inntil 3 minutter.

Liv Kari Eskeland (H) [] (ordførar for saka): Som ordførar for saka vil eg innleiingsvis gjerne få takka komiteen for eit effektivt og godt arbeid med denne saka.

Bakgrunnen for saka er eit representantframlegg frå Framstegspartiet om å planleggja for eit heilskapleg ringveg aust-prosjekt med samanhengande firefelts motorveg på E39. Me snakkar då om vegen rundt Bergen.

For dei uinnvigde er dette eit prosjekt som skal sikra at trafikken som skal utanom Bergen sentrum – anten han kjem frå nord, aust eller sør – med tida må få ein effektiv E39-korridor på austsida av Bergen. I dag går trafikken nord–sør gjennom delar av Bergen sentrum, noko som ikkje kan vara ved over tid.

Komiteen er einig om at ein må sikra gode trafikkorridorar i Noreg, og at folk, varer og tenester må koma trygt og raskt fram. Ein ringveg rundt Bergen er under utvikling av Statens vegvesen. Det er ein ringveg som vil bidra til betre trafikkforhold i Bergen sentrum, som effektivt vil slusa trafikken forbi bykjernen, og der ein må vera førebudd på å ta imot trafikk som vil koma, fordi me òg lenger sør vil få effektive transportkorridorar langs kysten vår gjennom Hordfast og Rogfast. Dette kjem i tillegg til eit betre samband mot Voss gjennom ny E16.

Komiteen er likevel tydeleg på at førsteprioritet i dette ringvegsambandet er Vågsbotn–Klauvaneset, ei vegstrekning som i dag er belasta med mange ulykker og mykje kø. Dette kom òg fram i handsaminga av NTP, frå dei forskjellige partia.

Statsråden viser til at sjølv om ringvegen i dag er oppdelt i fleire delprosjekt, er heilskapen til prosjektet godt teke i vare. Sentralt i dette er at hovudkrysset i Arna er definert og vedteke i forbindelse med reguleringsplanen for ny E16 Arna–Stanghelle. Her er det teke høgd for påkopling til ein firefelts ringveg. Vidare viser Statens vegvesen til dimensjoneringskriteria for at det vil vera trong for ein firefelts veg, og dette vert lagt til grunn i planprosessen.

Det skjer no politiske prosessar i Bergen kommune for Arna–Vågsbotn–Klauvaneset. Kommunedelplan med konsekvensutgreiing til andre gongs behandling ligg no føre. Ein registrerer at det er usemje mellom Statens vegvesen og kommunen om strekket Arna–Vågsbotn. Av erfaring veit me at slik usemje vil forsinka ønskt framdrift i prosjekta, og det er viktig at ein snarast finn fram til løysingar ein kan ha semje om slik at ein ikkje tapar tid. Når trafikken frå ny E16 kjem innpå, og ferjefri E39 sørfrå vil overta ein del trafikken som i dag går med fly, er det viktig at vi har tenleg infrastruktur for å avlasta trafikk som i dag går gjennom Bergen sentrum. Men med arbeidarpartistyre både i Bergen og i statsrådsposten set me vår lit til at ein finn gode løysingar på denne utfordringa. Det er viktig for heile Vestlandet.

Erling Sande (Sp) [] (leiar i komiteen): Trafikksituasjonen i og rundt Bergen er krevjande. Særlig har situasjonen på E39 frå Åsane og nordvestover vore ein flaskehals for trafikken, med store konsekvensar for framkomst og trafikktryggleik. Dette var noko av bakgrunnen for at eit fleirtal på Stortinget under behandlinga av NTP samla seg bak det å ta med strekninga Vågsbotn–Klauvaneset, som Solberg-regjeringa ikkje hadde lagt inn i det opphavlege framlegget sitt. Komiteen har også understreka at denne strekninga skal vurderast på lik linje med dei andre prosjekta i den framlagde NTP-en, og stille på startstreken på lik linje med dei andre i prioriteringsarbeidet.

Så ser Senterpartiet at Ringveg aust er ein viktig del av ei langsiktig løysing på trafikkutfordringane til Bergen by, og vi er glade for at Statens vegvesen forsikrar at den heilskaplege planlegginga er godt vareteken gjennom arbeidet som no skjer. Det er likevel sånn at desse tre delprosjekta har ulik modningsgrad, og det er strekninga Vågsbotn–Klauvaneset som i dag har størst trafikale utfordringar og størst lokal merksemd, og som det er sterkast engasjement for å få gjort noko med.

Og så er det ikkje uendeleg med pengar. Dette forslaget stiller seg i rekkja av forslag frå Framstegspartiet som nærmast dagleg rullar inn. Felles for mange av dei er at dei kostar mykje, og at ein ønskjer dei raskt gjennomførte. For alle dei andre partia i denne salen er økonomisk ansvarskjensle eit poeng, og i ein høgkonjunktur er både folk og næringsliv tente med at ein unngår galopperande løns- og prisvekst. Då spelar offentleg pengebruk ei rolle, og det stiller oss – i alle fall dei politikarane som vel å bry seg om det – overfor eit viktig prioriteringsarbeid framover. Kva skal kome først og sist, og korleis kan vi nytte samferdselsmidlane mest mogleg fornuftig, slik at vi når lengst mogleg med kronene?

Frank Edvard Sve (FrP) []: Neste veke skal eg fremje framlegg om at jorda er rund. Eg er heilt sikker på at eg kjem til å verte nedstemd av Senterpartiet og Arbeidarpartiet, og kanskje også av Høgre og SV. Dei kjem til å ha ei eller anna forklaring på at jorda ikkje er rund. Ho må vere firkanta eller noko anna. Ei eller anna forklaring må det vere på at dei kan stemme imot, for i denne saka er den eine etter den andre, både i komitémerknadene og frå talarstolen, einige i at E39 Ringveg aust i Bergen er eit kjempeviktig prosjekt. Vi må prosjektere det, vi må planleggje det, og det er heilt nødvendig for Bergen – men vi stemmer imot i komiteen. Viktig.

Difor har eg faktisk lyst til å fremje framlegg om at jorda er rund, for dette er eg altså ikkje van med. I fylkestinget og i kommunen er eg van med å vere pragmatisk og støtte det ein skal støtte – det som er fornuftig, fordi det er politikk. Eg trudde vi var i denne salen for å drive politikk.

Når vi i dette prosjektet fremjar eit framlegg om å planleggje heilskapleg E39 Ringveg aust i Bergen, er ikkje det å bruke pengar. Det er å planleggje. Det er faktisk å bruke mindre pengar viss ein planlegg heilskapleg, for då kan ein spare pengar. Det er jo sånn Nye Vegar sparer pengar. Dei byggjer 20 pst. billegare fordi dei planlegg heilskapleg for å utnytte masse, balanse og maskin osv.

Korleis er det vanskeleg å forstå det? Det er jo bevist at sånn er det. Kva er då problemet med å ha ein heilskapleg planlegging av E39 Ringveg aust i Bergen, som er så viktig for byen, trafikken og trafikkgjennomgangen i Bergen? Saksordføraren frå Høgre sa det heilt supert, men Høgre stemmer imot likevel fordi det er logisk å stemme imot noko ein er for – eller?

Dette er ei positiv sak. Vi ønskjer å setje positive saker på dagsordenen, og Senterpartiet snakkar om at vi brukar mykje pengar. Alle hugsar videoen med leiaren i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, som stod og snakka om at det var umogeleg for folk flest å betale 16–17 kr literen for drivstoff. No i dag er prisane 24–26 kr, og dei har konkurranse i Senterpartiet om å bortforklare kvifor ein ikkje set ned drivstoffavgiftene, og står for det dei sjølve meinte for under eitt år sidan. Plutseleg har Senterpartiet vorte veldig, veldig, veldig ansvarlege.

Eg tek til slutt opp Framstegspartiets forslag i saka.

Presidenten: Da har representanten Frank Edvard Sve tatt opp det forslaget han viste til.

Presidenten er videre litt usikker på hvordan vi skal fordele saken om at jorden er rund, så det er kanskje presidentskapet som må ta seg av det.

Mona Fagerås (SV) []: I likhet med representanten Sve overrasker ikke SV. Når det gjelder planene om ny Ringveg øst med firefelts motorvei og fartsgrense på 100 km/t, er vi nødt til å peke på at dette prosjektet har en betydelig negativ samfunnsøkonomisk netto nytte.

Den nye veien er anslått å koste 19 mrd. kr, og prosjektet er i strid med nullvekstmålet og vil gi betydelige arealkonflikter. Vi i SV er tydelige på at planene om ny firefelts motorvei for Ringveg øst må droppes, og at planene må nedskaleres. Vi mener at alternativet er at det gjennomføres en oppgradering og sikring av dagens vei mellom Nesttun og Arna, og tofelts tunnel forbi Grimesvingene. I tillegg kan en vei nord for Arna utredes og få midtrekkverk på halvparten av strekningen supplert med ny tunnel på Hylkje, noe som reduserer lokal trafikkbelastning. Disse alternativene vil redusere kostnadene med 75–80 pst., og jeg håper at regjeringen er villig til å se på alle innsparingene også når det gjelder denne veien.

Statsråd Jon-Ivar Nygård []: Jeg er, i likhet med komiteen, opptatt av å sikre gode transportkorridorer i Norge og å sikre at både folk og varer kommer raskt og trygt fram. Veisystemet rundt og gjennom Bergen er sårbart, og jeg forstår engasjementet for å få på plass en effektiv, sikker og forutsigbar ringveiløsning.

I Statens vegvesens interne gjennomføringsplan for 2022–2027 legges det opp til en helhetlig planlegging av denne strekningen, Fjøsanger–Arna–Vågsbotn–Klauvaneset, som utgjør Ringvei øst. Planleggingen er kommet lengst på den nordlige delen av strekningen, fra Arna via Vågsbotn til Klauvaneset. Forslag til kommunedelplan for denne strekningen er oversendt til Bergen kommune for sluttbehandling. Statens vegvesen legger deretter opp til å gå videre med reguleringsplan for E39 Vågsbotn–Klauvaneset.

Statens vegvesen opplyser at prognosene for trafikkutvikling på strekningen mellom Fjøsanger og Klauvaneset i dimensjoneringsperioden tilsier at det skal bygges firefelts vei etter dagens veinormal, og at det legges til grunn i planprosessen. Statens vegvesen vil justere planleggingsprogrammet minst én gang i året, når budsjett og politiske prioriteringer gjør det nødvendig.

Representantene viser til at det var bred politisk enighet om å framskynde oppstart for dette prosjektet da Stortinget behandlet Nasjonal transportplan i fjor. Jeg vil understreke at flertallet også ønsket å prioritere tidligere oppstart for flere andre prosjekter, men uten at det var en tilsvarende enighet om hvordan man skulle finansiere dette.

Som omtalt i revidert nasjonalbudsjett er norsk økonomi inne i en høykonjunktur. Det er derfor varslet at regjeringen vil komme tilbake til Stortinget med en vurdering av samferdselsprosjekter i forslaget til statsbudsjett for 2023. Målet er å redusere kostnadene til slike prosjekter, få bedre kostnadskontroll og unngå ytterligere press i norsk økonomi.

Jeg viser også til at Stortinget har bedt om en gjennomgang av veiporteføljen i Nasjonal transportplan fram mot 2023-budsjettet, og regjeringen kommer tilbake til Stortinget med denne gjennomgangen.

Jeg mener at Stortinget ikke bør gi noen garanti eller pålegg overfor lokale myndigheter knyttet til planlegging, standardvalg eller gjennomføring av enkeltprosjekter. Statens vegvesen er bevisst på behovet for helhetlig planlegging på Ringvei øst.

Presidenten: Det blir replikkordskifte.

Sigbjørn Framnes (FrP) []: Ringveg aust er ein del av firefelts ferjefri E39. Eg reknar med at ministeren ser den positive effekten samankoplinga av E39 og E16 vil få i Arna. Om ein ikkje planlegg å byggje heile Ringveg aust, vil ein då oppnå den positive effekten for bilistane?

Statsråd Jon-Ivar Nygård []: Det er sånn at vi som regjering, og også dette Stortinget, ønsker at man skal øke nytten i prosjektene våre, og da ønsker vi også at det skal være en helhetlig planlegging. Så vil det selvfølgelig ta tid før man klarer å utbygge prosjekter, men det er jo den samlede utbyggingen som gir størst nytte. Det er et viktig poeng i videre prosesser rundt Ringvei øst.

Frank Edvard Sve (FrP) []: I innlegget sitt var statsråden også inne på dette med ei heilskapleg planlegging, og det står også i svarbrevet til komiteen i saka. Det må jo bety at statsråden er einig i forslagsstillarane sitt framlegg, der ein ber om heilskapleg planlegging av Ringveg aust i Bergen. For det er jo det som vert gjort, og det er ikkje sett nokon tidsfrist i framlegget. Så er statsråden eigentleg einig i framlegget?

Statsråd Jon-Ivar Nygård []: Vi har et system, som dette stortinget vel har sluttet seg til, som handler om porteføljestyring. Statens vegvesen jobber selvstendig med planleggingsprosesser og planlegging av prosjekter, sånn at vi i porteføljen kan gjøre nye vurderinger når prosjekter blir modne. Her jobber Statens vegvesen med å planlegge denne strekningen, så jeg ser ikke noe behov for at Stortinget skal gå inn og pålegge verken Statens vegvesen eller lokale myndigheter noe i så måte. Jeg forutsetter at planprosessene løper videre, slik som forutsatt.

Silje Hjemdal (FrP) []: Det er 19 milliarder gode grunner for hvorfor bergenserne og ikke minst befolkningen i Nordhordland skal få prosjektet de har ventet på i flere tiår. I Arbeiderpartiets valgkamp lovet man at det var vanlige folks tur. Jeg går ut fra at det også gjelder beboerne i vest, som nå er utålmodige etter å komme seg fram og etter å tilrettelegge for næringslivet.

Jeg vet at ministeren var på besøk – det var vel 8. mars – og møtte deler av befolkningen i Åsane, men jeg kunne ikke registrere de store løftene etter kakebesøket. Nå vet jeg at det er veldig mange som sitter hjemme og følger med på debatten som går i Stortinget i dag. Jeg lurer på: Hva kan samferdselsministeren love av konkret framdrift for dem som nå sitter utålmodig hjemme og følger debatten?

Statsråd Jon-Ivar Nygård []: Det er riktig at jeg var på besøk i Bergen, og jeg var ute og så på denne konkrete veistrekningen. Det var et interessant møte. Det kan alltid gi merverdi å møte folk og se hvordan forholdene er. I dette området er det en belastning fra denne veien, noe som er bekymringsfullt bl.a. for dem som er naboer til veien.

Når det er sagt, er det slik med Nasjonal transportplan og norsk veiplanlegging at vi nå har porteføljestyring; det er den modellen som den foregående regjeringen tok initiativ til og fikk vedtatt. Så vi setter ikke noen konkrete sluttdatoer for gjennomføring av prosjekter. Vi har en portefølje, og da sier vi noe om hva som er i den første seksårsperioden, og så er det udefinert hva som er i den neste seksårsperioden.

Dette prosjektet er ett av flere som vi har bedt Statens vegvesen om å gjøre vurderinger av, fordi det var et flertall bak dette prosjektet med merknader i Stortinget under behandlingen.

Mona Fagerås (SV) []: Ministeren var i et tidligere innlegg inne på urolighetene i verden. Denne uroligheten har gjort flere og flere oppmerksomme på beredskap og viktigheten av matjord. Store veiprosjekter er årsaken til nedbygging av mye matjord. Matjord er en svært begrenset ressurs. Det er avgjørende å ta vare på norsk matjord for å sikre matberedskap, selvforsyning og evne til å produsere mat til framtidige generasjoner. Hva gjør ministeren for å hindre at nye veiprosjekter skal være med og ødelegge matjorda vår, og er dette i det hele tatt noe ministeren er opptatt av?

Statsråd Jon-Ivar Nygård (A) []: Jeg kan forsikre Stortinget om at jeg er opptatt av det. Vi har tatt oppdraget som Stortinget har gitt oss – og som SV også var med på å bidra til et vedtak om – på det største alvor. Vi skal gå gjennom veinormaler, og vi skal søke og utforske om disse er treffsikre nok, om vi har et for lavt innslagspunkt for firefelts veier i Norge, hvordan vi kan sørge for å gjenbruke mest mulig vei, og hvordan vi kan spare naturressurser og matjord. Så jeg er helt enig i det perspektivet, men det betyr ikke at man alltid ender opp med en situasjon der man ikke bygger vei.

Presidenten: Replikkordskiftet er omme.

De talere som heretter får ordet, har også en taletid på inntil 3 minutter.

Silje Hjemdal (FrP) []: Tiden for festtaler for Ringvei øst er for lengst forbi. Det var stor skuffelse i Bergen og Nordhordland da forrige regjering i fjor la fram sitt forslag til Nasjonal transportplan. Tilsynelatende hadde man faktisk glemt Bergens aller viktigste samferdselsprosjekt, nemlig Ringvei øst. Det er den ringveien og det samferdselsprosjektet som kanskje er mest samfunnsøkonomisk lønnsomt i hele Norge. Det vil lette trafikkavviklingen gjennom Bergen, kanskje spesielt på Danmarksplass, og ikke minst vil det gjøre E39 mer trafikksikker. Veien er rett og slett avgjørende og viktig for befolkning og næringsliv, som nå har ventet lenge, faktisk flere tiår. Men dette er også en veldig viktig del av den helheten vi må se i vest når Hordfast og ny vei til f.eks. Voss skal bygges.

Det jeg imidlertid har lyst til å problematisere litt i dag, er at det ikke nødvendigvis bare er her ansvaret ligger. Det presiserte også tidligere statsminister Erna Solberg, nettopp fordi det i mange sammenhenger kunne framstå som at prosjektet ikke hadde lokalpolitisk støtte. I Bergen er det Arbeiderpartiet og kanskje først og fremst Miljøpartiet De Grønne som virkelig har gjort alt de kan for å stikke kjepper i hjulene for dette prosjektet, senest for kort tid siden, nærmere bestemt fjorten dager siden. At Miljøpartiet De Grønne og Arbeiderpartiet sår tvil om dette prosjektet, gjør det ikke lettere å fatte de gode beslutningene her. Jeg håper at samferdselsministeren vil ta grep.

Fremskrittspartiet foreslo i sin alternative NTP å gi 19 mrd. kr til dette utrolig viktige prosjektet, men vi var også krystallklare på at det må en helhetlig plan til.

Som jeg var inne på: Tiden for festtaler er forbi, valgflesk hjelper lite for befolkningen i Bergen og Nordhordland. Nå er det på tide med framdrift – konkrete ting må skje. Jeg forstår veldig godt at dette har blitt en tålmodighetsprøve for befolkningen. Jeg er skuffet i dag over at folk ikke kan støtte Fremskrittspartiets forslag.

Liv Kari Eskeland (H) []: Kort oppsummert: Statsråden har i brevet sitt til komiteen understreka at Statens vegvesen tenkjer heilskapleg. Fjøsanger–Arna og Arna–Klauvaneset vert tenkte på som eit heilskapleg prosjekt, og firefelts veg ligg til grunn. Det er stadfesta i dialog med Statens vegvesen. Statsråden har òg bekrefta det her i dag.

Det som bekymrar oss meir, er konflikten som no ligg i Arbeidarparti-byrådet og Statens vegvesen. Me håpar at dette finn si løysing, og me håpar òg at statsråden kan vera med og bidra til at me finn gode løysingar på dette. Det vil vera viktig for utviklinga av heile Vestlandet.

Nils T. Bjørke (Sp) []: Grunnen til at eg tek ordet no, er at eg høyrde representanten Hjemdal snakka om at dette er noko som bergensarane er opptekne av. Ja, folk i Bergen er verkeleg opptekne av det, men særleg opptekne av den nordlege delen av Ringveg aust. Samtidig er dei òg opptekne av jordvernet. Det er grunnen til at dei har gått imot ein del av forslaga frå Vegvesenet. Det må vera lov for lokale representantar å ta omsyn. Ein skulle jo tru at alle partia etter kvart har vorte opptekne av å ta vare på mest mogleg jord i dette området.

Det er fleire ulike alternativ for Ringveg aust. Det går godt an å byggja den vegen og samtidig ta vare på bygdene og landbruksjorda i Arnadalen og andre plassar, men det har Vegvesenet så langt ikkje vore villig til å gjera. Då må det vera mykje lettare å gjera som Bergen kommune seier: Lat oss byggja den nordlege delen, som har vore diskutert i årevis, og som den førre regjeringa ikkje klarte å landa på noko vis, og så kan me utsetja planlegginga av midtre del, som er minst akutt. Det er sørlege og nordlege del av Ringveg aust som hastar mest, og då får ein få det på plass. Så må ein for resten av vegen kunna gjera det på ein måte som tek vare på dei små bygdene rundt Bergen, der det er bønder som kan driva med dyr, og som syter for at byfjella i Bergen vert beita og stelte.

Me må slutta å seia at me skal planleggja alt, og så vert det knapt bygd noko. No må me koma i gang med å byggja det viktigaste fyrst, samtidig som me tek vare på naturen og jordvernet.

Presidenten: Flere har ikke bedt om ordet til sak nr. 3.

Votering, se voteringskapittel