Stortinget - Møte tirsdag den 26. oktober 2021

Dato: 26.10.2021
President: Eva Kristin Hansen

Søk

Sak nr. 1 [10:04:53]

Valg og suppleringsvalg av medlemmer og varamedlemmer til valgkomiteen

Presidenten: Det skal først velges nye medlemmer av valgkomiteen, og presidenten har på forhånd fått innmeldt følgende forslag fra partigruppene:

  • Odd Harald Hovland og Cecilie Myrseth er foreslått som nye medlemmer av valgkomiteen i stedet for Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik, som har trådt inn i regjeringen.

  • Siv Mossleth og Åslaug Sem-Jacobsen er foreslått som nye medlemmer av valgkomiteen i stedet for Trygve Slagsvold Vedum og Kjersti Toppe, som har trådt inn i regjeringen.

  • Guri Melby er foreslått som nytt medlem av valgkomiteen i stedet for Sofie Høgestøl, som ikke lenger møter som representant.

  • Olaug Vervik Bollestad er foreslått som nytt medlem av valgkomiteen i stedet for Kjell Ingolf Ropstad.

Foreligger det flere forslag? – Så synes ikke.

Presidenten foreslår at det voteres på vanlig måte.

Votering:

Partigruppenes forslag ble enstemmig bifalt.

Presidenten: Odd Harald Hovland, Cecilie Myrseth, Siv Mossleth, Åslaug Sem-Jacobsen, Guri Melby og Olaug Vervik Bollestad er enstemmig valgt som nye medlemmer av valgkomiteen.

Det skal så velges nye varamedlemmer til valgkomiteen, og presidenten har på forhånd fått innmeldt følgende forslag fra partigruppene:

  • Lubna Boby Jaffery og Frode Jacobsen er foreslått som nye varamedlemmer til valgkomiteen i stedet for Odd Harald Hovland og Cecilie Myrseth, som har blitt faste medlemmer av komiteen.

  • Gro-Anita Mykjåland, Per Martin Sandtrøen og Ivar B. Prestbakmo er foreslått som nye varamedlemmer til valgkomiteen i stedet for Emilie Mehl, som har trådt inn i regjeringen, og i stedet for Siv Mossleth og Åslaug Sem-Jacobsen, som har blitt faste medlemmer av komiteen.

  • Sveinung Rotevatn og Abid Raja er foreslått som nye varamedlemmer til valgkomiteen i stedet for Ane Breivik og Solveig Schytz, som ikke lenger møter som representanter.

  • Dag-Inge Ulstein er foreslått som nytt varamedlem til valgkomiteen i stedet for Astrid Aarhus Byrknes, som ikke lenger møter som representant.

Foreligger det flere forslag? – Så synes ikke.

Presidenten foreslår at det voteres på vanlig måte.

Votering:

Partigruppenes forslag ble enstemmig bifalt.

Presidenten: Lubna Boby Jaffery, Frode Jacobsen, Gro-Anita Mykjåland, Per Martin Sandtrøen, Ivar B. Prestbakmo, Sveinung Rotevatn, Abid Raja og Dag-Inge Ulstein er enstemmig valgt som nye varamedlemmer av valgkomiteen.