Stortinget - Møte torsdag den 23. mars 2023

Dato: 23.03.2023
President: Svein Harberg

Søk

Innhold

Formalia

President: Svein Harberg

Presidenten []: Presidenten i den tyske Forbundsdagen, Bärbel Bas, er på besøk i Norge. Hun har allerede besøkt Svalbard i tre dager sammen med stortingspresidenten.

Hun og hennes delegasjon er til stede på galleriet. Vi ønsker henne velkommen til Stortinget og håper hun vil få et godt opphold her i Norge. Jeg håper og ønsker at besøket vil medvirke til et enda tettere samarbeid mellom Norge og Tyskland og mellom våre to parlamenter.

(Applaus i salen).

Presidenten []: Representanten Sofie Marhaug vil framsette et representantforslag.

Sofie Marhaug (R) []: På vegne av stortingsrepresentantene Geir Jørgensen, Bjørnar Moxnes, Mímir Kristjánsson og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om å ikke fornye utenlandskabler.

Presidenten []: Representanten Morten Stordalen vil framsette to representantforslag.

Morten Stordalen (FrP) []: På vegne av representantene Frank Edvard Sve, Hans Andreas Limi, Marius Arion Nilsen og meg selv ønsker jeg å framsette et representantforslag om å delegere myndighet til å utføre ADR-kontroll av kjøretøy til godkjente verksteder. Sist, men ikke minst: På vegne av representantene Frank Edvard Sve, Bård Hoksrud, Erlend Wiborg, Himanshu Gulati og meg selv ønsker jeg å framsette et representantforslag om å videreføre Flytoget som selvstendig transportselskap.

Presidenten []: Representanten Mona Fagerås vil framsette et representantforslag.

Mona Fagerås (SV) []: På vegne av stortingsrepresentanten Lars Haltbrekken og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om å nedskalere miljøfiendtlige motorveier.

Presidenten []: Representanten Bjørnar Moxnes vil framsette et representantforslag. – Presidenten kan ikke se at han er i salen.

Representanten Grete Wold vil framsette et representantforslag.

Grete Wold (SV) []: På vegne av representantene Kari Elisabeth Kaski, Birgit Oline Kjerstad, Lars Haltbrekken og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om styrket satsing på vann og avløp.

Presidenten []: Representanten Andreas Sjalg Unneland vil framsette et representantforslag.

Andreas Sjalg Unneland (SV) []: På vegne av representantene Grete Wold, Freddy André Øvstegård og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om å utvikle og styrke meddommertjenesten.

Presidenten []: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse om at møtet i dag om nødvendig fortsetter utover kl. 16.

Sakene nr. 1 og 2 vil bli behandlet under ett.