Stortinget - Møte torsdag den 27. oktober 2022

Dato: 27.10.2022
President: Masud Gharahkhani

Søk

Innhold

Formalia

President: Masud Gharahkhani

Presidenten []: Det foreligger en rekke permisjonssøknader:

  • fra representanten Sverre Myrli om permisjon i tiden fra og med 3. til og med 10. november og fra representantene Åslaug Sem-Jacobsen, Truls Vasvik og Grete Wold om permisjon i tiden fra og med 3. til og med 11. november – alle for å delta på reise med delegasjonen til det parlamentariske partnerskapet Asia-Europa og ASEANs interparlamentariske forsamling til Sør-Korea og Japan

  • fra representanten Aleksander Stokkebø om permisjon i tiden fra og med 5. til og med 10. november og fra representanten Bård Hoksrud om permisjon i tiden fra og med 4. til og med 10. november – begge for å delta som valgobservatører for OSSEs parlamentarikerforsamling ved mellomvalget i USA

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Fra første vararepresentant for Telemark, Carina Thorvaldsen, foreligger søknad om fritak fra å møte i Stortinget under representanten Bård Hoksruds permisjon, grunnet foreldrepermisjon.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    • For Akershus: Tobias Hangaard Linge 8.–10. november

    • For Rogaland: Irene Heng Lauvsnes 8.–10. november

    • For Telemark: Olav Urbø 8.–10. november og Thorleif Fluer Vikre 7.–10. november

    • For Vestfold: Camilla Maria Brekke 7.–10. november og Aram Karim 8.–10. november

Presidenten []: Representanten Christian Tybring-Gjedde vil framsette et representantforslag.

Christian Tybring-Gjedde (FrP) []: På vegne av representantene Sylvi Listhaug, Erlend Wiborg og meg selv ønsker jeg å fremme et representantforslag om frys i all bistand til stater som direkte eller indirekte støtter opp om Russlands krig i Ukraina.

Presidenten []: Representanten Ingvild Wetrhus Thorsvik vil framsette et representantforslag.

Ingvild Wetrhus Thorsvik (V) []: På vegne av representantene Guri Melby, Sveinung Rotevatn, Grunde Almeland og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om utsettelse av ikrafttredelse av voldserstatningsloven. Jeg ber om at forslaget blir behandlet etter forretningsordenen § 39 annet ledd bokstav c.

Presidenten []: Representanten Andreas Sjalg Unneland vil framsette et representantforslag.

Andreas Sjalg Unneland (SV) []: Dette tror jeg ikke skjer så ofte, men på vegne av representantene Per-Willy Amundsen, Ingunn Foss, Ingvild Wetrhus Thorsvik, Rasmus Hansson, Kjell Ingolf Ropstad, Tobias Drevland Lund, Else Marie Rødby, Maria Aasen-Svensrud og meg selv fremmer jeg et forslag om en gjennomgang av Gjenopptakelseskommisjonen.

Presidenten []: Representanten Frank Edvard Sve vil framsette to representantforslag.

Frank Edvard Sve (FrP) []: Eg har gleda av å fremje eit representantforslag på vegner av meg sjølv og representantane Morten Stordalen, Bård Hoksrud, Himanshu Gulati og Tor André Johnsen om å fjerne piggdekkgebyr.

Eg vil òg fremje eit representantforslag frå meg sjølv og representantane Morten Stordalen, Bård Hoksrud, Himanshu Gulati og Tor André Johnsen om oppheving av miljøfartsgrenser.

Presidenten []: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Presidenten vil gjøre oppmerksom på at sak nr. 1 på dagens kart ikke har ligget ute i den reglementsmessige tid, dvs. 48 timer, jf. forretningsordenen § 46. Presidenten vil likevel foreslå at saken tas under behandling.

Ingen innvendinger er kommet mot dette – og det anses vedtatt.

Presidenten gjør videre oppmerksom på at som en konsekvens av dette har heller ikke dagsordenen ligget ute i 24 timer, jf. forretningsorden § 33 andre ledd første og andre punktum.