Stortinget - Møte tirsdag den 24. oktober 2023

Dato: 24.10.2023
President: Kari Henriksen

Søk

Sak nr. 1 [10:02:49]

Valg av medlem og varamedlem til valgkomiteen

Presidenten []: Fra Rødts stortingsgruppe foreligger anmodning om at Marie Sneve Martinussen erstatter Bjørnar Moxnes som medlem av valgkomiteen. Presidenten vil derfor foreslå at Marie Sneve Martinussen velges som nytt medlem av valgkomiteen i stedet for Bjørnar Moxnes. – Andre forslag foreligger ikke, og Marie Sneve Martinussen anses enstemmig valgt som nytt medlem av valgkomiteen.

Det skal også velges nytt varamedlem til valgkomiteen etter at Marie Sneve Martinussen er blitt fast medlem av komiteen. Presidenten har på forhånd fått innmeldt forslag fra Rødts stortingsgruppe om at Seher Aydar velges som nytt varamedlem til valgkomiteen. – Andre forslag foreligger ikke, og Seher Aydar anses enstemmig valgt som nytt varamedlem av valgkomiteen.

Til slutt skal det velges nytt varamedlem til valgkomiteen etter Erling Sande, som er blitt medlem av regjeringa. Presidenten har på forhånd fått innmeldt forslag fra Senterpartiets stortingsgruppe om at Willfred Nordlund velges som nytt varamedlem til valgkomiteen. – Andre forslag foreligger ikke, og Willfred Nordlund anses enstemmig valgt som nytt medlem av valgkomiteen.