Forslag fra stortingsrepresentantene Trond Giske, Karin S. Woldseth og Magnar Lund Bergo om endring av forskrifter for Fondet for utøvende kunstnere

Innhold

Til Stortinget

Bakgrunn

Forslagsstillerne viser til behandlingen av Budsjett-innst. S. nr. 2 (2001-2002), jf. St.prp. nr. 1 (2001-2002), der forskriften til Fondet for utøvende kunstnere ble omtalt. Familie-, kultur- og administrasjonskomiteen sa følgende:

«Komiteen viser til den forestående utnevnelse av nytt styre i Fond for utøvende kunstnere. Det er i den forbindelse viktig at utøvernes representasjon i fondet utvides vesentlig, og at norske musikkutøveres interesser blir styrket gjennom innstillingsretten til deres respektive organisasjoner som Norsk Artistforbund, Musikernes Fellesorganisasjon og Gramart.»

Forslagsstillerne kan ikke se at Stortingets intensjoner er oppfylt.

Forslag

På bakgrunn av dette blir det fremmet følgende

forslag:

1.

I styret for Fondet for utøvende kunstnere skal utøverne ha minst 4 representanter.

2.

Alle relevante utøverorganisasjoner, som eksempelvis Musikernes Fellesorganisasjon, Gramart, Norsk Artistforbund, Norsk Ballettforbund, Norsk Folkemusikk- og Danselag, Norsk Operasangerforbund, Norsk Skuespillerforbund, Norsk Jazzforum og Norsk Tonekunstnersamfund, innstiller på medlemmer til fondets styre. Departementet skal blant de foreslåtte medlemmene oppnevne utøverrepresentanter i fondets styre på en slik måte at styret får en bredest mulig sammensetning når det gjelder ulike kunstuttrykk.

3.

Stortinget ber Regjeringen utarbeide nye forskrifter i tråd med komiteens merknader i Budsjett-innst. S. nr. 2 (2001-2002) og punkt 1 og 2 i Dokument nr. 8:51 (2001-2002).

Nytt fondsstyre utnevnes deretter, fra og med 2002, på bakgrunn av de nye forskriftene.

1. februar 2002