Forslag

På denne bakgrunn fremmes følgende

forslag:I

Stortinget ber Regjeringen invitere de politiansatte og deres tillitsvalgte til dialog med tanke på å finne en løsning på dagens bemanningssituasjon i politietaten.

II

Stortinget ber Regjeringen utrede mulige rekrutteringstiltak som kan fremme vekst i politiansettelser i distriktene.

III

Stortinget ber Regjeringen utrede en modell som legger til rette for at de ansatte får opprettet en karriereplan i forbindelse med avslutningen ved Politihøgskolen.

IV

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag som kan gi politiansatte økonomisk kompensasjon som avspeiler risikoen de utsettes for under utførelse av tjeneste.

V

Stortinget ber Regjeringen vurdere politimestrenes bonussystem og eventuelle alternative avlønningsordninger.

VI

Stortinget ber Regjeringen utrede og avklare hvilke oppgaver i politiet som kan utføres av sivilt ansatte og iverksette en opptrappingsplan med tanke på ansettelser av flere sivile.

VII

Stortinget ber Regjeringen utarbeide økonomisk stimulerende tiltak for å beholde eldre politifolk i jobb utover oppnådd pensjonsalder.

VIII

Stortinget ber Regjeringen lage en plan for systematisk og regelmessig etterutdanning for ansatte i politiet, samt en plan for utvidelse av det faglige tilbudet til etterutdanning.

IX

Stortinget ber Regjeringen utrede politiansattes lønnsmessige plassering i forhold til andre statlige ansatte, samt utarbeide en plan for å få politilønninger på et nivå som avspeiler etatens samfunnsmessige rolle.

X

Stortinget ber Regjeringen vurdere om pensjonsordningen i politiet kan endres på en slik måte at politifolk blir værende lenger i jobb uten at den enkelte pensjonsberettigede kommer dårligere ut enn etter dagens ordning.