Representantforslag om å oppheve den nasjonale skjenkestoppen for utelivsbransjen

Dette dokument

  • Representantforslag 62 S (2021–2022)
  • Fra: Rasmus Hansson og Rauand Ismail
  • Sidetall: 1
Søk

Innhold

Innhold

Til Stortinget

Bakgrunn

Den nasjonale skjenkestoppen har rammet utelivsbransjen svært hardt. Siden 16. desember 2021 har det vært full stans i alkoholserveringen i Norge. Skjenkeforbudet kom som en del av de omfattende tiltakene mot omikronsmitten.

Forslagsstillerne mener full nasjonal skjenkestopp er et urimelig inngripende tiltak overfor tusenvis av folk som jobber i utelivsbransjen og allerede er de hardest rammede av koronapolitikken. Bransjen selv anslår at nær halvparten av utelivsbedriftene kan gå konkurs som følge av skjenkestoppen. Utelivet er noe av limet i samfunnet og det som gjør samfunnet og lokalsamfunnene gode å bo i.

Samtidig er den helsemessige effekten av full skjenkestopp svært usikker. I Oslo kan kun én pst. av koronasmitten spores til utesteder. Forslagsstillerne mener derfor at full nasjonal skjenkestopp er et for inngripende tiltak sammenlignet med kostnadene for samfunnet.

Forslag

På denne bakgrunn fremmes følgende

forslag:

Stortinget ber regjeringen umiddelbart oppheve full nasjonal skjenkestopp for utelivsbransjen og åpne for fleksible og lokalt fastsatte løsninger.

5. januar 2022

Rasmus Hansson

Rauand Ismail