Representantforslag om å avlyse sentralt gitte eksamener våren 2022

Dette dokument

  • Representantforslag 100 S (2021–2022)
  • Fra: Hege Bae Nyholt
  • Sidetall: 1
Søk

Innhold

Innhold

Til Stortinget

Bakgrunn

Utdanningsdirektoratet (Udir) kom nylig med en risikovurdering av å gjennomføre eksamen i skolen våren 2022. Risikovurderingen er bestilt av regjeringen. Udir anbefaler å avlyse alle vårens eksamener for elever i grunnskolen og i videregående opplæring, og begrunner dette med at det i områder med høy smitte og strenge lokale tiltak har vært store konsekvenser for elevenes skolehverdag, mens opplæringen har vært tilnærmet normal i andre områder.

Forslagsstiller viser til at det har vært svært store variasjoner i opplæringen elevene har fått, og dette gir elevene ulike forutsetninger for å skulle gjennomføre eksamen. Forslagsstiller er bekymret for at mange elever risikerer å måtte betale en dobbel pris dersom eksamen gjennomføres – først gjennom lite fysisk og skiftende undervisning og deretter risiko for dårligere resultater på eksamen på grunn av ulike forutsetninger.

Forslag

På denne bakgrunn fremmes følgende

forslag:

Stortinget ber regjeringen avlyse muntlige og skriftlige, sentralt gitte eksamener for ungdomsskoler og videregående skoler våren 2022.

9. februar 2022

Hege Bae Nyholt