Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Budsjett-innst. S. nr. 2 (2002-2003), jf. St.prp. nr. 1 (2002-2003) og St.prp. nr. 1 Tillegg nr. 1, 4, 7, 9 og 14 (2002-2003)

  • Forslag nr. 28 fra Sjøli, Sonja Irene på vegne av Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber Regjeringen besørge at Norsk Musikkråd blir gitt anledning til å omdisponere inntil 3 mill. kroner av bevilgningen til Frifond i 2003 til de landsomfattende musikkorganisasjonene. (Jf. Kap. 320 post 80).

    Forslag nr. 29 fra Hansen, May på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber Regjeringen sikre at foreningen "Vi som har et barn for lite" får et fast driftstilskudd over Kap. 846 Familie- og likestillingpolitisk forskning, opplysningsarbeid m.v.

    Forslag nr. 30 fra Hansen, May på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber Regjeringen komme tilbake til Stortinget snarest med en plan om hvordan følgende vedtak fra Nordisk Råds sesjon i Helsinki oktober 2002 skal følges opp av Regjeringen:
    1. Å gjennomgå lovverket i de nordiske landene og de selvstyrte områder og foreslå nødvendige endringer for at syns- og lesehemmede sikres samme tilgang som allmennheten til åndsverkene i lesbare medier, dvs. i elektronisk form.
    2. Å bidra til at kryptering på elektroniske bøker som i dag produseres av spesialbibliotek fjernes, slik at synshemmede får tilgang til elektroniske bøker på tvers av landegrensene.
    3. Å bidra til at det opprettes eller utvikles en nasjonal standard for tilrettelegging av elektroniske bøker i kommersielle formater.

    Forslaget som ble vedtatt i Nordisk Råd ble utvidet til ikke å gjelde bare for akademikere, men også for all etterutdanning.

    Forslag nr. 31 fra Hansen, May på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber Regjeringen fremme forslag i statsbudsjettet for 2004 om å heve adopsjonsstøtten tilsvarende folketrygdens grunnbeløp (1G ).

    Forslag nr. 32 fra Hansen, May på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber Regjeringen om å utsette omleggingen av tilskudd til Ymse publikasjoner, og komme tilbake til Stortinget med egen sak om dette.

    Forslag nr. 33 fra Hansen, May på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber Regjeringen sikre at bevilgningene til forbrukerkontor dekker et forbrukerkontor i hvert fylke. Ved merbehov bes Regjeringen komme tilbake til Stortinget i revidert nasjonalbudsjett.