Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Ot.prp. nr. 41 (2003-2004), Innst. O. nr. 105 (2003-2004), beslutning. O. nr. 111 (2003-2004)

  • Forslag fremmet under debatt og vedtak i odelstinget

    Forslag nr. 7 fra Marthinsen, Finn Kristian på vegne av Høyre og Kristelig Folkeparti


    I lov 20. desember 1996 nr. 106 om tomtefeste gjøres følgende endringer:

    § 37 første ledd skal lyde:

    Ved innløysing av tomt som er festa bort til bustadhus eller fritidshus, skal innløysingssummen vere 30 gonger årleg festeavgift etter regulering på innløysingstida, om ikkje ein mindre innløysingssum er avtalt. Om ikkje anna er avtalt, kan kvar av partane likevel krevje at innløysingssummen for andre tomter enn dei som er festa bort på uavgrensa tid utan oppseiingsrett for bortfestaren, skal vere 40 prosent av tomteverdet på innløysingstida, med frådrag for verdauke som festaren har tilført tomta med eigne tiltak eller tilskott til tiltak som er gjort av andre. Tomteverdet må ikkje setjast høgare enn det tomta kan seljast for om det berre er tillate å setje opp det eller dei husa som er på tomta.

    Forslag nr. 8 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Ot.prp. nr. 41 (2003-2004) om lov om endringer i lov av 20. desember 1996 nr. 106 om tomtefeste mv., sendes tilbake til Regjeringen.

    Forslag nr. 9 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber Regjeringen nedsette et uavhengig ekspertutvalg som skal ha som mandat å vurdere forholdet mellom Regjeringens forslag til innløsningsrett for tomtefestere og Grunnlovens § 105.

    Forslag nr. 10 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber Regjeringen på bakgrunn av en evaluering av virkningene av gjeldende tomtefestelov fremme forslag om endringer i tomtefesteloven slik at eiere av boliger eller hytter på festet grunn, skal kunne skjermes for urimelige økninger i festeavgiften.

    Forslag nr. 11 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber Regjeringen sikre at Statskogs inntekter som følge av innløsning av festetomter i statsallmenning fordeles på samme måte som de inntekter Statskog har fra festeavgifter i statsallmenningen i dag.

    Forslag nr. 12 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber Regjeringen sørge for at reglene om innløsning praktiseres likt for privat og offentlig eiendom.

    Forslag nr. 13 fra Thorkildsen, Inga Marte på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber Regjeringen instruere Opplysningsvesenets fond (OVF) og Statskog slik at avgiftstaket i festekontraktene der OVF og Statskog er part, maksimalt kan settes til 4 000 kroner per mål tomt, i stedet for 9 000 kroner som i dag.