Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

  • Forslag nr. 1 fra Solberg, Erna på vegne av Høyre


    Stortinget ber Regjeringen foreta en gjennomgang av Plan- og bygningsloven med særlig vekt på å redusere og samordne ulike statlige etaters mulighet til å gripe inn i planprosess. Formålet må være å øke det lokale selvstyret gjennom forenklet planprosess, redusert behandlingstid, og en klargjøring av premissene for når statlige myndigheter kan gripe inn f. eks gjennom en klarere definisjon av begrepet «nasjonal interesse». Resultatene av gjennomgangen bør legges frem for Stortinget i løpet av stortingssesjonen 98/99.

    Forslag nr. 2 fra Solberg, Erna på vegne av Høyre


    Stortinget ber Regjeringen utarbeidet et konkret program for revisjon av alt sektorregelverk som stiller detaljkrav til kommunene.

    Forslag nr. 3 fra Solberg, Erna på vegne av Høyre


    Stortinget ber Regjeringen utrede endringer i fylkesmennenes arbeidsoppgaver slik at det klart etableres skiller slik at fylkesmennene ikke har saksforberedende eller utøvende ansvar på områder de har anke og kontrollansvar. Og en klarere understreking av at fylkesmannsembetene først og fremst skal drive legalitetskontroll og ikke skjønnsutøvelse.

    Forslag nr. 4 fra Solberg, Erna på vegne av Høyre


    Stortinget ber Regjeringen understreke at mandatet for utredningen om arbeids- og oppgavefordelingen mellom forvaltningsnivåene skal innebære at det også åpnes for vurdering av hvor mange forvaltningsnivå det er mest hensiktsmessig å ha i Norge.

    Forslag nr. 5 fra Brustad, Sylvia på vegne av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber Regjeringen gå gjennom særlovgivningen med sikte på å få en bedre samordning og samarbeid mellom ulike offentlige kontorer. Målet med dette må være at brukerne som hovedregel har ett sted å henvende seg til for eksempel etter modell fra ordningen med offentlige servicekontor.

    Forslag nr. 6 fra Brustad, Sylvia på vegne av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber Regjeringen ta initiativ til forsøk med parlamentarisme blant utvalgte kommuner.

    Forslag nr. 7 fra Brustad, Sylvia på vegne av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber Regjeringen stimulere til tiltak for å få flere barn og unge engasjert i lokalpolitikken, for eksempel gjennom barnas kommunestyrer og fylkesting, barne- og ungdomsråd slik noen kommuner har forsøkt.

    Forslag nr. 8 fra Andersen, Karin på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber Regjeringen foreslå en ordning der et antall kommuner får anledning til å finansiere egenandeler gjennom den lokale skattøren, f.eks ved at deler av eller hele egenandelsummen på barnehager og skolefritidsordningen finansieres ved skatt.



    Stortinget ber Regjeringen foreslå forsøksordninge med fylkeskommunale samferdselskontorer, med ansvar for vegkontorene, styring over riks- og fylkesvegbevilgningene, bevilgninger til kollektivtransport og all lokal ruteplanlegging på veg og bane - slik at dette kan sees under ett og bidra til mer helhetlig og miljøvennlig transportpolitikk.


    Stortinget ber Regjeringen legge fram et forslag om lokale forsøk der statlige virkemidler innafor samferdsel, næringspolitikk, distriktspolititikk, landbruk ,fiskeri og arbeidsmarkedsetat legges under fylkeskommunal styring.

    Forslag nr. 9 fra Andersen, Karin på vegne av Sosialistisk Vendtreparti


    Stortinget ber Regjeringen foreslå forsøksordninger med fylkeskommunale samferdselskontorer, med ansvar for vegkontorene, styring over riks- og fylkesvegbevilgningene, bevilgninger til kollektivtransport og all lokal ruteplanlegging på veg og bane - slik at dette kan sees under ett og bidra til mer helhetlig og miljøvennlig transportpolitikk.

    Forslag nr. 10 fra Andersen, Karin på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber Regjeringen legge fram et forslag om lokale forsøk der statlige virkemidler innafor samferdsel, næringspolitikk, distriktspolititikk, landbruk ,fiskeri og arbeidsmarkedsetat legges under fylkeskommunal styring.