Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Ot.prp. nr. 17 (2006-2007), Innst. O. nr. 44 (2006-2007), beslutning. O. nr. 62 (2006-2007)

  • Forslag fremmet under debatt og vedtak i odelstinget

    Forslag nr. 2 fra Amundsen, Per-Willy på vegne av Fremskrittspartiet


    Ny § 37g Aldersundersøkelse skal lyde:
    Dersom det i en sak om asyl eller i en sak om arbeidstillatelse eller oppholdstillatelse for et familiemedlem, ikke er mulig å fastslå med rimelig sikkerhet at søker oppgir korrekt alder, kan utlendingen anmodes om å la seg undersøke for å klargjøre alderen. Resultatet av undersøkelsen skal vurderes i forhold til de øvrige opplysningene i saken.
    Avslår utlendingen å la seg undersøke, blir søknaden avslått.
    Kongen kan i forskrift gi nærmere regler om gjennomføring av aldersundersøkelse.

    Forslag nr. 4 fra Høie, Bent på vegne av Høyre og Venstre


    § 37 g skal lyde:

    § 37g. Aldersundersøkelse

    Dersom det i en sak om asyl eller i en sak om arbeidstillatelse eller oppholdstillatelse for et familiemedlem, ikke er mulig å fastslå med rimelig sikkerhet om utlendingen er over eller under 18 år, kan utlendingen pålegges å la seg undersøke for å klargjøre alderen. Resultatet av undersøkelsen skal vurderes i forhold til de øvrige opplysningene i saken.

    Avslår utlendingen å la seg undersøke, skal utlendingen gjøres oppmerksom på at dette får betydning for vurderingen av saken.

    Kongen kan i forskrift gi nærmere regler om gjennomføringen av aldersundersøkelse.

    Forslag nr. 5 fra Olsen, Tom Strømstad på vegne av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti


    Ny § 37 g skal lyde:
    § 37g. Aldersundersøkelse
    Dersom det i en sak om asyl eller i en sak om arbeidstillatelse eller oppholdstillatelse for et familiemedlem, ikke er mulig å fastslå med rimelig sikkerhet om utlendingen er over eller under 18 år, kan utlendingen anmodes om å la seg undersøke for å klargjøre alderen. Resultatet av undersøkelsen skal vurderes i forhold til de øvrige opplysningene i saken.
    Avslår utlendingen å la seg undersøke, skal utlendingen gjøres oppmerksom på at dette kan få betydning for vurderingen av saken.
    Kongen kan i forskrift gi nærmere regler om gjennomføringen av aldersundersøkelse.