Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Meld. St. 29 (2010-2011), Innst. 333 S (2011-2012)

  • Forslag nr. 6 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen sette i gang et arbeid med sikte på å likestille lovreglene for midlertidige ansettelser i arbeidsmiljøloven og tjenestemannsloven. Tjenestemannslovens formuleringer i § 13-2 legges til grunn for en slik likestilling av lovverket.

    Forslag nr. 7 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen snarest fremme nødvendige tiltak som medfører at myndighetens forpliktelser og virkemidler i IA-avtalen gjelder for alle bedrifter og alle arbeidstakere uavhengig av om disse har inngått tariffavtale.

    Forslag nr. 8 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om opprettelse av en varslingsenhet under Arbeidstilsynet. Enheten bør være et varslingssted som mottar og registrerer varslingssaker. Enheten bør ha som mål å komme i en dialogsituasjon med involverte parter, men bør også utstyres med myndighet til å få gripe inn i virksomheter, sørge for oppklaring rundt de forholdene det varsles om og med sanksjonsmuligheter overfor arbeidsgiver.
    Stortinget ber regjeringen evaluere enheten etter to år for å se om enheten fungerer etter intensjonen.

    Forslag nr. 9 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen foreta en helhetlig gjennomgang av rettighetene til selvstendig næringsdrivende og fremme forslag om nødvendige forbedringer bl.a. når det gjelder rettigheter knyttet til sykdom, omsorg for egne barn, pleie- og opplæringspenger og pensjon.