Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Meld. St. 9 (2011-2012), Innst. 234 S (2011-2012)

  • Forslag nr. 19 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen om å gjennomgå hele jordbruksavtaleinstituttet, med den hensikt å forenkle forhandlingene til utelukkende å omhandle tilskuddsordninger som har direkte innvirkning på bøndenes inntektsmulighet.

    Forslag nr. 20 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen avvikle de norske eksportsubsidiene til osteproduksjon gjennom omsetningsavgiften gjeldende fra 1. juli 2012.

    Forslag nr. 21 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen aktivt bidra til en framtidig WTO-avtale bl.a. gjennom tydelige innrømmelser når det gjelder fjerning av alle former for eksportsubsidier.

    Forslag nr. 22 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen foreta en styrt avvikling av pelsdyrhold i Norge.

    Forslag nr. 23 fra Tenden, Borghild på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen fremme nødvendige endringer i alkoholloven som tillater demonstrasjonssalg og servering ved besøk i produksjonslokaler eller tilknytning til disse av lokalprodusert alkohol.

    Forslag nr. 24 fra Lundteigen, Per Olaf på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringa arbeide for å øke sjølforsyningsgraden av mat fra norsk jordbruk.

    Forslag nr. 25 fra Lundteigen, Per Olaf på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringa arbeide for at Norge etter gjeldende WTO-avtale i hvert enkelt tilfelle benytter den tollsats som gir det høyeste tollbeløp ved innførsel av jordbruksvarer.

    Forslag nr. 26 fra Lundteigen, Per Olaf på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringa føre en økonomisk politikk slik at inntektsgapet mellom arbeid i jordbruket og andre grupper tettes. Derved blir det attraktivt for ungdom å utdanne seg og gå inn i yrket på heltid eller deltid.

    Forslag nr. 27 fra Haugen, Arne L. på vegne av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet


    Stortinget legger til grunn at landbruket og norsk næringsmiddelindustri skal sikres forutsigbarhet ved at hovedpilarene i den norske landbruksmodellen skal være grunnlaget for norsk landbrukspolitikk. Dette innebærer at regjeringen skal, gjennom ulike ordninger sikre et sterkt importvern, opprettholde jordbruksavtalen mellom staten og næringen samt videreføre samvirkets rolle som forvalter av markedsordingene.