Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Meld. St. 22 (2011-2012), Innst. 365 S (2011-2012)

  • Forslag nr. 2 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen senest i løpet av 2013 foreslå nødvendige endringer i lov 19. desember 2003 nr. 130 om Innovasjon Norge. Lovendringene skal føre til at:

    1. Innovasjon Norge får en langt friere rolle i forhold til politiske myndigheter.

    2. Innovasjon Norge i langt større grad blir en premissleverandør mot myndigheter og det politiske miljø når det gjelder å foreslå og formidle tiltak for økt entreprenørskap, innovasjon og forenkling.

    3. Innovasjon Norge deles i to ulike enheter. Den ene delen skal være en målrettet nyskapingsdel for gründere og bedrifter i hele landet. Formålet med denne delen er å stimulere til at gode ideer settes ut i livet uavhengig av hvor i landet de oppsto. Den andre delen skal ta distriktshensyn og ha et virkemiddelapparat for distriktsutbygging, med hovedhensikt å sikre bosetting og landbrukspolitiske mål. Bygdeutviklingsmidlene skal beholdes i distriktsdelen og stimulere utvikling og etablering av tilleggsnæringer i tilknytning til tradisjonelt landbruk.

    Forslag nr. 3 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen i forbindelse med framlegging av statsbudsjettet for 2013 fremme forslag om en forsterket inkubasjonsstrategi under SIVA som innebærer både en styrking av SIVAs programmidler og SIVAs egenkapital til inkubasjonsmiljøene.